PAK: Savaşa, silahlı eylemlere ‘hayır’, siyasal çözüme ‘evet’ diyoruz!

PAK: Savaşa, silahlı eylemlere ‘hayır’, siyasal çözüme ‘evet’ diyoruz!

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle yayınladığı mesajda PKK ve Türkiye devletine çağrı yaparak siyasi çözümü esas almalarını, silahlı çatımaya son vermelerini istedi.

A+A-

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle yayınladığı mesajda şunlar kaydedildi:

Bugün, 1 Eylül Dünya Barış Günü.

İkinci Dünya Savaşında bütün dünyayı yıkımın eşiğine getiren NAZİ Almanya’sının başını çektiği faşist ve militarist güçler, başta Sovyet halkları olmak üzere faşizmin saldırısına muhatap olan dünya halklarının kahramanca direnişi neticesinde mağlup edildiler.

Bütün dünya halkları, bu büyük kurtuluşu unutmamak, bundan böyle anlaşmazlıkları savaşla değil, barışçıl yöntemlerle çözmek için 1 Eylül’ü Dünya Barış Günü ilan ettiler.

Dünya Barış günü ilk olarak Birleşmiş Milletler tarafından 1 Eylül olarak ilan edilmiş ve tüm üye ülkeler tarafından bu tarihte kutlanmaktaydı. Ama daha sonra Birleşmiş Milletler Genel kurulunda alınan kararla Dünya Barış günü 21 Eylül tarihine alınmıştır.

Ne yazık ki bu büyük umut yeşermedi; çok geçmeden dünyamız yeni savaşlara, katliamlara, soykırımlara sahne oldu ve bu savaş sahnesi her gün yeni savaşlarla büyüyor. Şu anda ülkemiz Kürdistan’da da savaş, ölüm, katliam,soykırım ve yıkım son bulmadı. Bugün de ülkemiz yine savaş alanına dönüşmüştür.

Türkiye Devleti’nin izlediği Kürt karşıtı, savaş ve şiddet siyaseti ne yazık ki hala tüm hızıyla devam ediyor. Barışa ve siyasal çözüme dair hiçbir belirti, umut ve adım kısa vadede görünmüyor.

Türkiye’de demokrasiden, barıştan yana güçlü, kitlesel bir hareketin olmayışı hala da acı bir gerçektir.Barışın da demokrasinin de en güçlü aktörü, yine savaşın en büyük mağduru olan Kürtlerdir.

Türkiye Devleti’ne bir kez daha çağrı yapıyoruz: Savaşta diretmek, 97 yıldır sürdürülen çözümsüzlüğü derinleştirmektir. Bu yolla hiçbir sorunu çözemezsiniz. Derhal bu savaşa, saldırılara ve Kürt karşıtı siyasete son verin!

PKK’nin şiddet ve silahlı eylemleri de Kürt halkına zarar vermekte, Türkiye Devleti’nin şiddet ve çözümsüzlük siyasetine elverişli bir zemin hazırlamaktadır. Kuzey Kürdistan’da çatışma ve silahlı eylemler, siyasal, demokratik, sivil mücadele araç ve yöntemlerinin önünü kesmektedir. Bu nedenle de PKK, Türkiye Devleti’nin savaşı durdurmasını beklemeden , derhal silahlı eylemlerine son vermelidir.

Türkiye Devleti’ni, tüm Kürt partilerini muhatap alarak, Kürt ve Kürdistan meselesinin gerçek anlamda çözümünü masaya yatıracak diyalog ve siyasal çözüm sürecini başlatmaya çağırıyoruz.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nün demokrasi, barış, adalet ve özgürlüğe, Kürt ve Kürdistan sorununun çözümüne başlangıç olması için, Kürdistan’lı ve Türkiye’li en geniş kesimleri seslerini yükseltmeye, ortak bir tutum geliştirmeye çağırıyoruz.

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle , bölge ve dünya barışının en önemli anahtarlarından birinin de, Kürdistan'ın özgürleşmesi ve Kürt milletinin dört parçada da kendi geleceğini belirleme hakkını elde etmesi olduğunu bir kez daha tüm dünya devletlerine ve dünya halklarına hatırlatmak isteriz.
1 Eylül 2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.