PAK, PSK ve TEVGER’den Dağkapı’da newroz etkinliği

PAK, PSK ve TEVGER’den Dağkapı’da newroz etkinliği

.

A+A-

Kürt partilerden PAK, PSK ve TEVGER Dağkapı Meydanı’nda ortak newroz açıklaması yaptı. Açıklamada, Kürtlerin birliğine ve ana dil talebine vurgu yapıldı.

Kürt partilerden PAK, PSK ve TEVGER Dağkapı Meydanı’nda depremlerde yaşamını yitirenleri anarken, newroz açıklaması yaptı.

Depreme ilişkin fotoğraflar sergileyen Kürt partiler, depremden yaşamını yitirenler için mum yaktı.

detail-photo-fancybox-0

 

PAK, PSK ve TEVGER adına yapılan açıklama Kürtçe ve Zazaca okundu.

Açıklama sırasında Kürdistan Bölgesel Yönetimi Bayrağı açılması kısa süreli gerginliğe neden oldu. Bayrak görselinin önünü kapatan polislerle açıklama yapan grup arasında tartışma yaşandı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Bayrağı’nın açılması engellenirken, PAK Sözcüsü Hanifi Turan engellemeye tepki gösterdi.

detail-photo-fancybox-2

Açıklamanın Kürtçesini PSK yönetiminden Mehmet Bozhan okudu.

‘Newroz’u Kürtçe ana dille eğitim talebinin yükseltileceği bir güne dönüştürelim’

Depremlerde yaşanan yıkımlardan ve can kayıplarından dolayı newroz’un bu yıl halaylarla, bir bayram haavsında değil; acıları, yaraları ve kederleriyle karşıladıklarını ifade eden Bozhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürt dilini, bu Newroz’da özellikle öne çıkaralım ve Kürtçe’nin yaşamın her alanında, esas dilimiz olması için yeni bir sayfa açalım. Newroz’u Kürtçe ana dille eğitim talebinin, kültürel,  sosyal hak ve özgürlük taleplerinin yükseltileceği bir güne dönüştürelim. Newroz’da bir kez daha milli, demokratik taleplerimizin, kendi geleceğimizi belirleme mücadelemizin yükseltileceği bir mücadele güne dönüştürelim.

Kürt milleti, ancak ve ancak, birlik, ittifak ve ortak tutumlar geliştirerek, varolan kazanımlarını koruyabilir, bağımsızlık ve özgürlük yolunda kararlı adımlar atabilir.”

Açıklamada, Kürt partiler arasındaki ittifaka vurgu yapılarak, “Bu yılki Newroz’un milli birlik, işbirliği ve ittifaklar için bir başlangıç olmasını ümit ediyoruz” denildi.

Sur Ajans

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.