PAK: PSK, TDK-TEVGER: TÜM KÜRDİSTANLILARIN NEWROZUNU KUTLUYORUZ

PAK: PSK, TDK-TEVGER: TÜM KÜRDİSTANLILARIN NEWROZUNU KUTLUYORUZ

.

A+A-

Bu gece newroz gecesidir.

Newroz tüm Aryan milletleri ve halklarının bayramıdır.

Kürtler ve Kürdistan halkları, Newroz'u hem yeni yılın başlangıcı ve baharın gelişinin habercisi anlamında bir bayram olarak; hem de özgürlük ve bağımsızlık yolunda bir direniş, mücadele, başkaldırı  günü olarak kutlamaktadırlar.

6 Şubat’ta halklarımız, çoğunluğunu Kuzey Kürdistan’ın oluşturduğu bir çok il, ilçe, belde ve köyde , büyük bir katliama dönüşen bir deprem felaketi yaşadılar. On binlerce insan yaşamını yitirirken, 150 bini aşkın insan yaralandı,, milyonlarca insan evsiz barksız kaldı.

Yaşanan bu deprem felaketinden dolayı, Kürt  milleti ve Kürdistan halkı , bu yıl halaylarla, bir bayram havasında değil; acıları, yaraları ve kederleriyle Newrozu karşılamaktadırlar.

Yaşadığımız tüm felaket, katliam ve zorbalıklara rağmen, elbette ki, işgale ve zorbalığa karşı, milli direnişin ve özgürlüğün sembolü olarak Newroz'umuzu kutlamalıyız.

Kürdistan’ın dört paçasında da yaşadığımız tüm acılara, tüm yaralarımıza rağmen, Newroz Ateşi varlığımızın, kararlılık, umut, direniş, başkaldırı ve özgürlüğün sembolü olarak Kürdistan’ın dört parçasında ve dünyanın dört bir yanında Newroz ateşi değişik yol ve yöntemlerle alevlendirilecektir.

Yüz yıldır, gerçek anlam ve içeriğiyle Newroz’un kutlanamadığı, yasaklandığı Kuzey Kürdistan’da, elbette ki Newroz’un ayrı bir anlam ve önemi  vardır.

Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de büyük bir asimilasyon saldırısına maruz kalan Kürt dilini, bu Newroz’da özellikle öne çıkaralım ve Kürtçe’nin yaşamın her alanında, esas dilimiz olması için yeni bir sayfa açalım. Newroz’u Kürtçe ana dille eğitim talebinin, kültürel,  sosyal hak ve özgürlük taleplerinin yükseltileceği bir güne dönüştürelim. Newroz’da bir kez daha milli, demokratik taleplerimizin, kendi geleceğimizi belirleme mücadelemizin yükseltileceği bir mücadele güne dönüştürelim.

Kürt milleti, ancak ve ancak, birlik, ittifak ve ortak tutumlar geliştirerek, varolan kazanımlarını koruyabilir, bağımsızlık ve özgürlük yolunda kararlı adımlar atabilir.

Kuzey Kürdistan’ın mevcut koşulları, özgün kimi görevleri de önümüze çıkarmaktadır. Kürd ve Kürdistani parti, örgüt ve haraketlerle, Kürt toplumunun en geniş potansiyeli, bir an evvel Kürtlerin acil talepleri etrafında el ele vermeli ve olabilecek en geniş işbirliğinin sağlanması için gerekli adımları atmalıdırlar.

Bu yılki Newroz’un milli birlik, işbirliği ve ittifaklar için bir başlangıç olmasını ümit ediyoruz.

Ayrıca Newroz’da  ve Newroz sonrasında da , hayırseverlerin yardımlarını  deprem mağdurlarına ulaştırmak için yürütmekte olduğumuz çalışmaları  devam ettirmeliyiz.

Yaşasın Bağımsızlık ve Özgürlük Mücadelesinde Direniş ve Mücadele Sembolü Olan Newroz!

Yaşasın Kürdistanlı milli, demokratik güçlerin ittifakı!

Yaşasın Newroz!

20.03.2023

Kürdistan Özgürlük Partisi(PAK)

Kürdistan Sosyalist Partisi(PSK)

Kürdistan Demokratik Hareketi(TDK-TEVGER)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.