PAK Parti Meclisi eski üyesi Zafer Kızıl’a gözaltı ve soruşturma, PAK Parti Meclisi üyesi Mehmet Ermiş hala gözaltında

PAK Parti Meclisi eski üyesi Zafer Kızıl’a gözaltı ve soruşturma, PAK Parti Meclisi üyesi Mehmet Ermiş hala gözaltında

İzmir’de gözaltına alınan ve bir haftadır gözaltında tutulan PAK Parti Meclisi üyesi Sn. Mehmet Ermiş’in ardından, PAK Parti Meclisi eski üyesi Sn. Zafer Kızıl da Van’da gözaltına alındı.

A+A-

"Devletin baskı ve sindirme operasyonları devam ediyor.

Her gün bir yenisine tanık olduğumuz gözaltılar, ‘terör örgütü propagandası yapmak” kisvesi altında, Kürt halkının temel taleplerini dile getiren ya da düşünce özgürlüğü kapsamında fikir beyan eden bütün insanları hedefliyor.

Artık sıradanlaşan bu türden gözaltıların bir yenisine daha tanık olduk: İzmir’de gözaltına alınan ve bir haftadır gözaltında tutulan PAK Parti Meclisi üyemiz Sn. Mehmet Ermiş’in ardından, PAK Parti Meclisi eski üyesi Sn. Zafer Kızıl da Van’da gözaltına alındı. Gerekçe, ‘sosyal medya paylaşımları’!

Zafer Kızıl arkadaşımız, 21.02.2018 günü gözaltına alındı ve ifadesi alındıktan sonra Tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi ve ‘adli kontrol şartı’yla serbest bırakıldı fakat 14.02.2018 günü gözaltına alınan Mehmet Ermiş arkadaşımız aynı gerekçeyle hala gözaltında tutulmaya devam ediyor.

thumbnail_mehmet-ermis-foto.jpg

Hatırlanacağı üzere PAK Genel Başkanı Sn. Mustafa Özçelik ile MYK üyemiz Sn. Hanifi Turan hakkında da PAK Van İl Başkanlığı’mızda düzenlenen bir konferansta yaptıkları konuşma nedeniyle soruşturma başlatılmış ve 31.01.2018 günü İstanbul ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüklerinde ifadeleri alınmıştı.

OHAL ve Afrin gerekçe gösterilerek partimize ve tüm aydın, sanatçı, gazeteci, yazar ve siyasetçilere karşı başlatılan bu gözaltı, tutuklama ve hapis cezaları furyasının, zaten sınırlı olan düşünce ve örgütlenme özgürlüğünü tümden ayaklar altına alan anti demokratik bir uygulama olduğunu belirtmek isteriz.Ne acı ki bütün bu sindirme ve bastırma siyaseti, her gün biraz daha ağırlaşan sorunların çözümünde bir işe yaramayacak, tam tersine daha büyük sorunların oluşmasına sebep olacaktır.

Bu nedenle Türkiye Devleti’ni arkadaşımız Mehmet Ermiş ve tüm siyasi tutsakları serbest bırakmaya, OHAL’e, savaşa ve çatışmalara son vermeye; bu konularda fikir beyan eden kişi ve kurumlar üzerindeki anti demokratik ve otoriter uygulamalardan vaz geçmeye; bütün bu gözaltı, tutuklama ve Kürt karşıtı siyasete derhal son vererek, tüm sorunların barışçıl, demokratik, siyasal bir şekilde çözümü için acil adımlar atmaya çağırıyoruz."

21.02.2018

PAK Basın ve İletişim Bürosu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.