PAK Parti Meclisi 13. toplantısını Diyarbakır'da gerçekleştirdi

PAK Parti Meclisi 13. toplantısını Diyarbakır'da gerçekleştirdi

PAK(Partiya Azadiya Kurdistanê- Kürdistan Özgürlük Partisi), 17-18 Şubat 2018 günlerinde 13. Parti Meclisi (PM) toplantısını gerçekleştirdi. Diyarbakır’da gerçekleştirilen PAK PM toplantısı başarılı bir şekilde sonuçlandı.

A+A-

Önceden belirlenen gündem ile toplanan PAK PM, Genel Başkan Sn. Mustafa Özçelik’in açış ve gündeme ilişkin konuşmasının ardından raporların sunumuna ve değerlendirmesine geçti. Bir önceki PM’de alınan kararların ne düzeyde hayata geçirildiği, varsa aksaklık ve eksikliklerin nedenleri ve giderilmeleri üzerinde duruldu.

meclÎs2.jpg

PAK PM 13. Toplantısında Kürdistan ve Türkiye’deki gündemi ve olası gelişmeleri, önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimler ve seçim siyasetini ele aldı.

meclÎs3.jpg

 

Türkiye Devleti’nin Afrin’e saldırısını ele alan PAK PM, bölge devletlerinin Kürt karşıtı siyasetlerine ve ve dünya devletlerinin de bu siyasete göz yummalarına dikkat çekti.

 

Güney Kürdistan’daki meşru ve demokratik Bağımsızlık Referandumu’nda ortaya çıkan iradeyi yok sayarak Kerkük’ün işgal edilmesini sağlayan egemen devletler, şimdi de Türkiye eliyle Afrin’e müdahalede bulunmakta; uluslar arası aktörler de Kerkük işgalinde olduğu gibi buna da göz yummaktadırlar. Dünya devletlerinin Kürt halkının haklı davası karşısında yeterli duyarlılığı göstermediğini tespit eden PAK PM, gerek Kürdistan’da, gerekse uluslararası alanda daha aktif ve sonuç getirici bir politikanın izlenmesi gerektiğini tespit ederek, Türkiye Devleti’ni bir kez daha Afrin’e saldırıları durdurmaya ve Kürt karşıtı siyasete son vermeye çağırdı.

 

Kürt halkının meşru haklarının tahakkuku için Kürdistan’ın her bir parçasında bütün yurtsever güçlerin temel konularda işbirliği ve dayanışmasının önemine dikkat çeken PAK PM, uluslararası alanda gerek devletler gerekse kamuoyu nezdinde aydınlatıcı ve ısrarlı bir tanıtımın yapılmasının zorunluğuna işaret etti. PAK PM, Ortadoğu’da gerçek bir barışın sağlanması için atılması gereken ilk adımın Kürt milletinin meşru ulusal haklarının tanınması olduğunu belirtti.

 

PAK Parti Meclisi, Türkiye Devleti’nin OHAL’i gerekçe göstererek, düşünce ve örgütlenme özgürlüğünü neredeyse rafa kaldırdığını , her gün onlarca aydın, gazeteci, yazar ve siyasetçinin gözaltına alındığını, tutuklandığını ve hapis cezalarına çarptırıldığını tespit etti.

 

Bu gözaltı furyasının son halkasında PAK Parti Meclisi Üyesi arkadaşımız Mehmet Ermiş de İzmir’de 9 gündür gözaltında tutulmaktadır. PAK Parti Meclisi arkadaşımız Mehmet Ermiş’in gözaltına alınmasını kınıyor ve tüm siyasi tutsaklar ile birlikte serbest bırakılsın diyoruz.

 

2019 Yılı içinde yapılacak olan Yerel, Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren PAK PM, Kürt halkının kendi temel ulusal demokratik talepleri ekseninde örgütlenerek seçimlere bir taraf olarak katılmasının zorunlu olduğunu belirledi.

 

PAK PM, partimizin daha önce gündeme getirdiği Kürt Seçim Bloku önerisinin ve kamuoyuna sunulan asgari talepler programının önemine bir kez daha dikkatleri çekerek, Kürt ve Kürdistan halkının temel asgari ulusal demokratik taleplerini benimseyen herkese açık bir Kürt Seçim Bloku’nun oluşturulması için gerekli çalışmaların yapılmasını benimsedi.

 

Gerek katılım gerekse konular hakkındaki derinlikli tartışmaların öne çıktığı PAK PM 13. Toplantısı, dilek ve temennilerin belirtilmesiyle sona erdi.

22.02.2018

PAK (Partiya Azadiya Kurdistanê- Kürdistan Özgürlük Partisi)

Parti Meclisi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.