PAK MYK Diyarbakır’da Toplandı: Asgari Ulusal Demokratik Taleplerimizi Kabul Eden En Geniş Kesimlerle Seçimlerde İttifak Yapmalıyız

PAK MYK Diyarbakır’da Toplandı: Asgari Ulusal Demokratik Taleplerimizi Kabul Eden En Geniş Kesimlerle Seçimlerde İttifak Yapmalıyız

Diyarbakır İl Örgütü'nde toplanan Kürdistan Özgürlük Partisi PAK Merkez Yürütme Kurulu, açıkladığı sonuç bildirgesinde Kürt parti ve örgütlerinden müteşekkil Kürt Bloku'nun önemine vurgu yaptı:

A+A-

 

 

"Asgari Ulusal Demokratik Taleplerimizi Kabul Eden En Geniş Kesimlerle Seçimlerde İttifak Yapmalıyız

 

PAK  21-22 Nisan 2018 tarihinde Diyarbakır’da genişletilmiş MYK toplantısını gerçekleştirdi.

 

PAK MYK, partinin faaliyetlerini değerlendirerek, daha örgütlü, organize ve aktif bir çalışmanın  gerekliliğini ve bunun gerçekleşmesi için  atılması gereken adımları belirledi.

 

Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan süreci değerlendiren PAK MYK, 24 Haziran 2018 Günü yapılacak olan Erken Genel Seçimler ve  Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile ilgili olarak şu temel  perspektifi kamuoyuyla paylaşmayı gerekli görmektedir:

 

-Alınan erken seçim kararıyla, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 24 Haziran 2018 Günü Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacaktır. PAK MYK, Kürdistani partiler arasında sürdürülen seçim ittifakı  görüşmelerine büyük önem verdiğini  belirtmektedir. PAK MYK, daha önce de partimizin kamuoyuyla paylaşmış olduğu prensipler temelinde Kürt Seçim Bloku’nun bugün daha bir yaşamsal önem arz ettiğine dikkat çekmektedir. Asgari ulusal demokratik prensipleri içeren ve  en geniş katılımı hedefleyen Kürt Seçim Bloku’nun oluşturulması ve bu yolla,  Kürt ve Kürdistan halkının bir taraf olarak duruş sergilemelerinin  tarihsel bir öneme sahip olduğunu belirten PAK MYK, böylesi bir ittifakın en kısa zamanda oluşturulması için ilgili tüm kesimlere çağrı yapmaktadır. PAK MYK, Ulusal Demokratik Seçim İttifakı’nın halkımızın asgari ulusal taleplerini kabul eden, destekleyen; özgürlüğü, demokrasiyi, adaleti savunan, savaşa, OHAL’e ‘hayır’ diyen  en geniş Türkiyeli siyasal, sivil, demokratik kesimlerle de seçimde  işbirliğine girmesi gerektiğinin  önemine dikkat çekmektedir. Bizler birlik halinde davrandığımızda, seçimlerin kaderini belirlemede en önemli aktör olarak öne çıkacağız.

 

- PAK MYK, bir millet ve ülke sorunu olan Kürt ve Kürdistan sorununun parlamentodaki milletvekilli sayısı ile çözülemeyeceğinin, taraflar arası görüşme ve mutabakatla çözülebileceğinin  bilinciyle, seçimleri özgürlük, demokrasi, adalet mücadelemizin bir platformu olarak değerlendirmektedir. Türkiye’deki mevcut seçim sitemi, yasalar ve Anayasa’daki  tüm anti-demokratik uygulama ve yasaklara, OHAL’in ve iktidarın kendi dışındaki tüm kesimleri hazırlıksız yakalama amaçlı  baskın erken seçim kararının de  eklenmesiyle, çok daha zor ve anti-demokratik koşullarda seçimlere gidileceğini belirten PAK MYK, yine de  seçimlerde olabilecek en geniş ittifak ile halkımızın alternatifsiz bırakılmaması gerektiğini önemle belirtmektedir.

 

-PAK MYK, halkımızın asgari taleplerini kabul eden en geniş ulusal demokratik potansiyeli, 24 Haziran seçimlerinde  Ulusal Demokratik Seçim İttifakı’nı oluşturarak, 2019 yılında yapılacak olan Belediye Seçimleri’nde halkımızı alternatifsiz bırakmamak için şimdiden kolları sıvamaya çağırmaktadır.

pak-2-2--001.jpgpak-3-3-.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.