PAK Heyeti Van’da Hacı Tunç’u Ziyaret Etti

PAK Heyeti Van’da Hacı Tunç’u Ziyaret Etti

.

A+A-

PAK Parti Meclisi üyeleri İsmet Elçi ve Hüsamettin Acar ile PAK Van İl Teşkilatı Yöneticisi Muzaffer Kızıl 01.12.2021 günü Van’da Hacı Tunç’u ziyaret ettiler.

PAK heyeti, Hacı Tunç’un milletperver, yurtsever söylem ve tutumlarından dolayı kendisini kutladı, teşekkürlerini ve her türlü dayanışma dileklerini sundu.

Hacı Tunç da PAK heyetini sıcak, yurtsever duygularla karşıladı.

PAK heyetinin Hacı Tunç’u ziyareti esnasında PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik de Hacı Tunç ile telefonda bir görüşme yaptı. Mustafa Özçelik , PAK heyetine yapmış olduğu bu sıcak karşılamadan dolayı Hacı Tunç’a teşekkür etti ve şöyle dedi:

’’Siz, bizlerin, halkımızın gönlünden geçenleri dillendirdiniz. Bu milletperver, yurtsever söylem ve tutumunuzdan dolayı sizi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Biz PAK olarak , Kürt ve Kürdistani duygu ve anlayışımızla her şekilde yanınızdayız, yanınızda olacağız’’.

Hacı Tunç da bu ziyaret ve göstermiş olduğu destek ve dayanışmadan dolayı PAK’a teşekkür etti. Ve ‘’Ben de gücümü sizlerden, milletperver, yurtsever güçlerden alıyorum’’ dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Van’ın İpekyolu ilçesinde esnaf ziyaretinde esnaflarla konuştuğu sırada orada bulunan Hacı Tun isimli bir esnaf, “Ne kadar dil o kadar mutluluk. Doğu kültürü bambaşkadır. Doğuyu unutmayalım. Bir arkadaşımız Siirt’te ‘Burası Kürdistandır’ dedi. Bin, iki bin yıl önce burası Kürdistan’dı. Yine de Kürdistan olacak. İtiraz etmeyelim. Bizi yaratan Allah’tır. Allah Kürtçeyi, Türkçeyi, Arapçayı, İngilizceyi de biliyor” dedi.

Mustafa Sarıgül pazardan ayrıldıktan sonra Hacı Tunç’un işyerine giden polisler, Tunç’u gözaltına alarak Terörle Mücadele Şubesi’ne götürdü. İfadesi alınan Hacı Tunç daha sonra serbest bırakıldı. Ama Hacı Tunç hakkında dava açıldı.

01.12.2021

PAK(Kürdistan Özgürlük Partisi) Basın ve İletişim Bürosu

p-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.