PAK Heyeti Pirdê Cephesini Ziyaret Etti

PAK Heyeti Pirdê Cephesini Ziyaret Etti

PAK Genel Başkanı Sayın Mustafa Özçelik, PAK MYK üyesi ve Güney Kürdistan temsilcisi sayın Orhan Kaya ve PAK Güney Kürdistan Komitesi üyesi Sayın Temo Ayas, 05.06.2018 günü Hewlêr’e yakın Pirdê Cephesi’ni ziyaret ettiler.

A+A-

PDK Polit Büro Üyesi ve Pêşmerge Komutanı, Sayın Dr. Kemal Kerkuki, PAK Rojhilat Genel Başkanı Sayın Hüseyin Yezdanpena ve değerli pêşmerge komutanları ve kahraman pêşmergler PAK heyetini karşıladılar.

16 Ekim 2017’de Kerkük’ün bir kesimin iç ihanetiyle de, yeniden işgaliyle birlikte tüm Kürdistanlıların morallerinde ciddi bir kırılma yaşanmıştı.

Bu işgalden sonra, 20 Ekim 2017 günü Haşdi Şahbi ve Irak Ordusuna bağlı askeri güçler İran Pasdar güçleriyle birlikte, Hewlêr’i işgal etmek amacıyla, Pirdê Cephesi’ne büyük bir saldırı başlatmışlardı.Pirdê Cephesi’ne yapılan saldırı, Güney ürdistan’daki tüm federe dewlet kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik planlı bir saldırıydı.

Ama Güney ve Doğu Kürdistan pêşmergeleri Pirdê Cephesinde ortak ve kahramanca bir direniş sergileyerek, Haşdi Şahbi ve destekçilerinin bu saldırısını geri püskürttü ve işgal planlarını yerle bir etti.

Pirdê direnişinden sonra, Sihêla ve Zûmar da da qahraman pêşmerge güçleri büyük bir direnişle, Haşdi Şahbi ve destekçilerinin saldırılarını püskürttü ve onlara ağır bir yenilgiyi yaşattı.

Pirdê Cephesi’ndeki direniş  bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde ve kazanımların savunulmasında tarihsel öneme sahip bir direniştir.

Güney Kürdistan’da bulunan PAK Genel Başkanı Sayın Mustafa Özçelik ve beraberindeki PAK heyeti, kahraman pêşmergeleri ve onların değerli komutanlarını kutlamak ve teşekkür dileklerini sunmak amacıyla Pirdê Cephesi’ni ziyaret ettiler.

PDK Polit Büro Üyesi ve Pêşmerge Komutanı, Sayın Dr. Kemal Kerkuki, PAK Rojhilat Genel Başkanı Sayın Hüseyin Yezdanpena ve değerli pêşmerge komutanları, 20 Ekim Pirdê direnişinin askeri yönü ile siyasi ve moral değerleriyle ilgili olarak detaylı ve değerli bilgiler verdiler. Haşdi Şahbi ve destekçilerine yaşatılan yenilginin tarihsel önemine dikkat çektiler.

PAK heyeti akşam da kahraman pêşmergelerle birlikte iftar yemeğine katıldılar.

PAK heyeti  sayın Dr. Kemal Kerkuki ve sayın Hüseyin Yezdanpena’ya, değerli pêşmerge komutanları ve tüm kahraman pêşmergelere bu karşılama için teşekkürlerini sundu.

Güney ve Doğu Kürdistan’ın  kahraman pêşmergeleri ve onların değerli komutanları çok sıcak yurtsever duygularla PAK heyetini karşıladılar. 

pak11.jpgpak22.jpgpak44.jpgpak55.jpgpak66.jpgpak77.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.