PAK "Güney Kürdistan’daki bağımsızlık iradesini kayıtsız, şartsız destekliyoruz"

PAK "Güney Kürdistan’daki bağımsızlık iradesini kayıtsız, şartsız destekliyoruz"

PAK, 21-22 Ekim 2017 Günlerinde Ankara’da 1.Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

A+A-

301.jpg302.jpg303.jpg304.jpgPAK 1.Olağan Kongresi’ni Ankara’da Gerçekleştirdi

PAK , 21-22 Ekim 2017 Günlerinde Ankara’da 1.Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Partiler Yasası’na göre yasal partiler Genel Kongreleri’ni Ankara’da yapma zorundadırlar. Bu nedenle PAK, Diyarbakır’da kitlesel olarak düzenlediği Kongre Çalıştayı’nın ardından, yasal zorunluk gereği Ankara’da yapması gereken 
1. Olagan Kongresini de gerçekleştirmiş oldu. Ankara’da gerçekleştirilen PAK 
1.Olağan Kongresi Diyarbakır Çalıştayı’nın devamıdır.

Kongre milli marşımız ’’Ey Reqîb’’ eşliğinde ve Kürdistan Bayrağı’nın altında Kürdistan şehitleri için saygı duruşuyla başladı. 

Kongre’nin dili Kürtçeydi.

PAK 1.Olağan Kongresi, Seçim Kurulu yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

PAK delegelerinden daha fazla sayıda polisin Kongre salonu etrafında bulunması dikkat çekici bir durumdu.

Kongre’de Mustafa Özçelik oybirliğiyle tekrar PAK Genel Başkanlığı’na seçildi.

PAK 1. Olağan Kongresi, Kurucu delegelerin çoğunluğu ve önceden belirlenmiş gündem ile toplandı. Kongre iki gün devam etti.

Kongre, 1.Gün yasal prosedürün yerine getirilmesiyle başladı. Genel Başkan ve yeni Parti Meclisi üyelerinin seçilmesinin ardından 2. Gün, PAK’ın bugüne kadarki durumunun değerlendirilmesine ve bundan sonra izleyeceği politikanın belirlenmesine ayrıldı.

İki gün boyunca, PAK delegeleri ülkemizdeki süreci, PAK’ın perspektif, çalışma programı ve geleceğe dair kapsamlı değerlendirmelerde bulunup önemli kararlar aldılar.

PAK 1.Olağan Kongresi, Güney Kürdistan’daki bağımsızlık iradesini kayıtsız, şartsız bir şekilde sahiplendiğini, desteklediğini karar altına aldı.

PAK 1.Olağan Kongresi,Kerkük ve 140.Madde kapsamındaki bölgelere yapılan saldırıyı, Kerkük’ün yeniden işgalini, varolan kazanımlara, bağımsızlık iradesine ve halkımızın kararlı duruşuna yapılmış bir saldırı ve bu iradenin çiğnenmesi olarak görmüştür.

PAK 1.Olağan Kongresi,Kerkük’ün işgalinin, Irak ve İran’ın planlaması ve iç zaaf, yanlışlık ve ihanetin yarattığı zemin sonucu gerçekleştirildiği, Türk Devleti’nin de izlediği siyaset, tutum ve uygulamalarıyla bu işgale daha elverişli bir zemin yarattığına olan inanacıyla, bu işgali lanetlemiştir.

Başta ABD olmak üzere, bu saldırı karşısında sessiz kalan dünya devletlerinin sessizliğine dikkat çeken PAK 1.Olağan Kongresi, dünya halklarını mazlum Kürdistan halkıyla dayanışmaya, dünya devletlerini de Bağdat ve İran’ın destekçiliğini yapmamaya ve Kürdistan halkının 25 Eylül Referandumunda ortaya çıkan meşru bağımsızlık iradesine saygı duymaya çağırmıştır.

PAK 1.Olağan Kongresi, ‘’Kerkük Kürdistan’ın Kalbidir’’ şiarını sahiplenmekte ve hiç kimsenin Güney Kürdistan halkının 25 Eylül Bağımsızlık Referandumu’nda meşru, demokratik bir şekilde beyan ettiği %92.73’lük iradeyi yok sayamayacağını, bu iradeyi kıramayacağını belirtmiştir.

PAK 1.Olağan Kongresi, Kerkük ve işgal altındaki tüm Kürdistan topraklarının işgalden kurtarılacağına ve en uygun zamanda bağımsızlığın ilan edileceğine olan inancını belirtmiştir.

PAK 1.Olağan Kongresi, Güney Kürdistan’daki tüm siyasi partileri bağımsızlık referandumunun sonuçlarına saygılı olmaya, sahiplenmeye ve halkımızın tüm kazanımlarını elbirliğiyle korumaya çağırıyor.

PAK 1.Olağan Kongresi, Güney Kürdistan’daki halkımızın kazanımlarının ve bağımsızlık iradesinin sahiplenmesi için belli bir çalışma programı çerçevesinde Kuzey Kürdistan’daki tüm partiler, STK’lar ve etkili şahsiyetlerle diyaloga geçilmesini karar altına almıştır.

PAK 1.Olağan Kongresi, Kongre’nin karar ve perspektiflerini Kongre Sonuç Bildirisiyle bilahare kamuoyuyla paylaşacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.