PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve MYK Üyesi Hanifi Turan Emniyet Müdürlüğü'nde İfade Verdiler

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve MYK Üyesi Hanifi Turan Emniyet Müdürlüğü'nde İfade Verdiler

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve MYK Üyesi Hanifi Turan Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdiler. Soruşturma ''Terör Örgütü propagandası yapmak'' ve ''Kürdistan'dan bahs edilmiş olması'' gerekçe gösterilerek başlatıldı.

A+A-

Kürdistan Özgürlük Partisi PAK Basın ve İletişim Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, PAK Van İl Teşkilatı'nda 17.12.2017 Günü gerçekleştirilen Konferans ile ilgili olarak başlatılan soruşturma gereğince, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine bu konferansa konuşmacı olarak katılan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik Avukatı Mehmet Celal Baykara ile birlikte İstanbul Güngören Emniyet Müdürlüğü'nde, PAK MYK Üyesi Hanifi Turan da Avukatı İbrahim Güçlü ile birlikte Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde 31.01.2018 Günü ifade verdiler.

Soruşturma ''Terör Örgütü propagandası yapmak'' ve ''Kürdistan'dan bahs edilmiş olması'' gerekçe gösterilerek başlatıldı.

 

'Partimizin adı zaten Kürdistan Özgürlük Partisi'

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve MYK Üyesi Hanifi Turan, ayrı ayrı Emniyet'te verdikleri ifadelerde, PAK'ın zaten adının ''Kürdistan Özgürlük Partisi'' olduğunu, programında ve Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na verilen cevabi yazıda da Kürdistan gerçekliğinin tanımlandığını dile getirdiler. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın da 2013 yılında partisinin bir grup toplantısında yaptığı konuşmada açık bir şekilde Kürdistan'dan bahsettiği belirtildi.

Mustafa Özçelik ve Hanifi Turan PAK'ın programında da dile getirildiği gibi, PAK'ın şiddete ve teröre karşı olduğunu, sorunların siyasal, demokratik, sivil araç ve yöntemlerle çözülmesini savunduklarını dile getirdiler.

Emniyet ifadelerinden sonra, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu konuda bir dava açıp açmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacaktır.

Soruşturma konusu olan Konferans 17.12.2017 Günü PAK Van İl teşkilatı'nda gerçekleşmişti. Moderatörlüğünü PAK MYK Üyesi Hanifi Turan'ın yapmış olduğu konferansa PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PDK Poitbüro Üyesi Dr. Kemal Kerkuki, ENKS Başkanı İbrahim Biro ve PDK İran Merkez Komite Üyesi Mihemed Salih Qadirî konuşmacı olarak katılmışlardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.