PAK Diyarbakır’da Newroz’u Kutladı

PAK Diyarbakır’da Newroz’u Kutladı

PAK 21.03.2018 gecesi Diyarbakır’da Newroz’u kutladı.

A+A-

Kürt sanatçı Osman Xunav gecenin sunumunu yaptı.

Newroz kutlaması ‘’Ey Reqib’’ marşı eşliğinde, Kürdistan şehitleri için saygı duruşu ile başladı.

Ardından PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik Newroz'un önemi, ülkemizde yaşanan süreç, ulusal birlik ve ulusal bilincin önem ve zorunluluğunu içeren Kürtçe bir konuşma yaptı.

PAK’ın Newroz kutlaması sanatçı Mesut Ezgi, Hozan Agit Zanyar ve mamoste Sabahattin Yıldız’ın söylediği Kürtçe şarkılarla devam etti.

Kürt aydınları Şeyh Mizbah ile Seydayê Mella Emadettin Newroz ve ulusal temayı içeren şiirler okudular.

Kürt şair, yazar ve sanatçısı Enver Karahan da "Lorina Şevê" adlı şiir kitabından bazı şiirler okudu.

PSK Genel Başkanı Mesut Tek,HAKPAR,PDK-Bakur, PDK-T Genel Başkan Yardımcısı Şerefxan Cizîrî, PDK-Bakur Sözcüsü Hamit Kılıçaslan, , Azadi Hareketi,DDKD, Surp Gragos Ermeni Vakfı, DİTAM, DİSA,Şeyh Said Derneği, İsmail Beşikçi Vakfı, DOGÜNSİAD, ŞİVİDER, Silvanlılar Derneği, Siverekliler Derneği ve Dicle Fırat Diyalog Grubu’nun temsilci ve heyetleriyle sıcak bir ilgi gösterdikleri kutlamaya çok sayıda siyasetçi ve aydının yanı sıra PAK’ın üye ve dostları katıldılar.

K24 TV ve Waar TV’nin yanı sıra bu gece attığı ilk test yayınla Kürdistan televizyon camiasına katılan Çarpel TV de geceyi canlı olarak yayınladı.

PAK’ın Diyarbakır’daki Newroz kutlaması katılım düzeyi, coşkusu, nitelik ve içeriği ile verimli ve dikkat çekici bir kutlamaydı.

pak-2-002.jpgpak--2.jpgpak-2-2-.jpgpak-3-002.jpgpak-4-001.jpgpak-5-001.jpgpak-6.jpgpak-7.jpgpak-8.jpgpak-9.jpgpak-10.jpgpak-11.jpgpak-12.jpgpak-13.jpgpak-14.jpgpak-15.jpgpak-16.jpgpak-17.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.