PAK Diyarbakır ve Van`da 8 Mart Etkinlikleri Düzenledi

PAK Diyarbakır ve Van`da 8 Mart Etkinlikleri Düzenledi

PAK Diyarbakır ve Van İl Teşkilatları, PAK'ın kadın üyeleri ve dostlarının katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle etkinlik düzenlediler.

A+A-

Diyarbakır'da gerçekleşen etkinlik saat 13.30'da Diyarbakır İl Teşkilatı Binası'nda başladı.

Etkinlik PAK Kadın Komisyonu üyesi Yüksel Aslan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Yüksel Aslan daha sonra katılımcıları Kadın şehitler ve bütün Kürdistan şehitleri için saygı duruşuna davet etti. Ardından PAK Kadın Komisyonu üyesi Zinet Dinçer Kürtçe olarak PAK'ın 8 Mart açıklamasını okudu. Daha sonra da PAK Diyarbakır İl Teşkilatı Yöneticisi Rojbin Bükün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihçesi hakkında Kürtçe olarak, PAK Kadın Komisyonu üyesi Nebahat Yılmaz da Türkçe olarak birer konuşma yaptılar. Etkinlikte Sur mağduru kadınlar da yer aldı ve yaşamları, yaşadıkları zorluklar ve sorunları hakkında bilgiler verdiler.

8-adarê.4.jpg8-adarê.10.jpg

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik de Diyarbakır'daki 8 Mart etkinliğine katıldı ve etkinliğe katılan kadınlara karanfil dağıttı. Ayrıca Mustafa Özçelik kadınların rolü ve gücü ile Kürdistan özgürlük mücadelesi ve yaşamın her alanına katılımlarının öneminden bahseden kısa bir konuşma yaptı ve kadınların 8 Mart'ını kutladı.

Diyarbakır'daki etkinlik sohbet ve konuşmaların ardından son buldu.

Van'da ise 8 Mart etkinliği saat 13.00'da Van İl Teşkilat Binası'nda başladı.

Etkinlikte PAK kadın üye ve dostları yer aldı.

8-adarê11.jpg8-adarê.3.jpg

Etkinlik PAK Van Tuşba İlçe Başkanı Hülya Kayaalp'in konuşmasıyla başladı. Hülya Kayaalp daha sonra toplantının katılımcılarını Kadın şehitler ve bütün Kürdistan şehitleri için saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından Kürt kadın aktivist Zozan Özgökçe 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihçesi, Kürt kadınlarının sorunları, mücadelesi ve rolü hakkında bir seminer verdi.

PAK Van'ın 8 Mart etkinliği , 8 Mart ile ilgili sohbet ve konuşmaların ardından son buldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.