PAK: Barzaniler Enfali’nde katledilen 8000 şehidimizi saygıyla anıyoruz

PAK: Barzaniler Enfali’nde katledilen 8000 şehidimizi saygıyla anıyoruz

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) yayımladığı bir mesajla Barzaniler Enfali'nin 35 yılı münasebetiyle 8000 şehidi anarak katliamı gerçekleştirenleri kınadı.

A+A-

PAK Basın ve İletişim Bürosu tarafından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

 
"Barzaniler Enfali’nde katledilen  8000 şehidimizi saygıyla anıyoruz

31 Temmuz 1983’te Barzanilerin toplu soykırımı olan Barzanilerin  Enfali başlatıldı. 7 yaşından 85 yaşına kadar  Barzanî aşîretler topluluğu  mensubu  8000 erkek Saddam rejimi tarafından Barzan Bölgesi’nden toplatılarak, Hewlêr’e bağlı Kuştepe ilçesinde bulunan Kudus ve Kadisiye Toplama Kamplarına getirildiler.Günlerce aç ve susuz bırakılan  Barzani aşiretler topluluğu  mensubu binlerce insan arasından 8000 erkek belirsiz bölgelere götürülüp katledildi. Bugüne kadar da çok az sayıda insanın dışında bu 8000 kişinin akibeti bilinmemektedir. 8000 insan toplu bir soykırımla katledildiler.

8000 Barzani erkeğinin toplu soykırımı olan Barzaniler Enfali'nin 35. Yıldönümünde Barzanilerin Enfali’nde şehit edilenleri ve tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz. Barzanilerin Enfali’ni gerçekleştiren tüm katilleri bir kez daha lanetliyoruz. 31.07.2018

PAK Basın ve İletişim Bürosu"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.