Özçelik:Roboski şehitleri hala bizleri izliyorlar

Özçelik:Roboski şehitleri hala bizleri izliyorlar

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Roboski Katliamının 6. yıldönümü dolayısıyle bir mesaj yayınladı. Özçelik mesajında hem suçlu hem güçlü devletin, 'kamu davası açılmasına gerek yoktur dediği bu insanlık dışı uygulamaya dünyanın sessiz kaldığını söyledi.

A+A-

Kürditan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, 6 yıl önce kamu vicdanında bir yara daha açan Roboski katliamı münasebetiyle yayınladığı mesajı: 

 

Roboski şehitleri hala bizleri izliyorlar

Türkiye Devleti'nin göz göre göre gerçekleştirdiği Roboski katliamının üzerinden tamı tamına 6 yıl geçti. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’nın “görev gereklerini yerine getirirken kaçınılmaz hataya düştükleri” yönündeki kararına karşın bu katliamın hala ''faali meçhul'' bırakılmasını şaşkınlıkla izliyor Roboski şehitleri.

''Hem suçlu, hem güçlü'' olan Türkiye Devleti'nin, Roboski için “hakkında kamu davası açılmasını gerektiren sebep yoktur” dediği bu insanlık dışı uygulamasına dünyanın sessiz kalmasını seyrediyor Roboski şehitleri.

Evet, Roboski şehitleri hala bizleri seyrediyor. ''Roboski'yi elbette ki unutmadık'' diyen bizleri seyrediyor Roboski şehitleri.

''Şeyh Said'i,Seyîd Rıza'yı, Qazi Mihemed'i, Molla Mustafa Barzani'yi, Halepçe'yi, Enfal'i de unutmadık'' deyişimizi seyrediyor Roboski şehitleri.

''Şehitlerimizi unutmadık'' diyerek hala her gün onlarca şehit verişimizi seyrediyor Roboski şehitleri.

Tüm direniş, fedakârlık ve şehadetleri yok sayarcasına hala bizleri bağımsızlığın, özgürlüğün kapısından alıkoyan İhanet, bölünmüşlük, benmerkezcilik ve dağınıklığımızı seyrediyor Roboski şehitleri.

Özgürlük için, kendi geleceğini belirlemek için yaşamını feda edenleri unuturcasına, hala ''demokratik cumhuriyet, demokratik ulus, ortak vatan'', ''ulus devlet dönemi geçmiştir'' deyişimizi seyrediyor Roboski şehitleri.

Ulusal birliğin,ulusal duruşun, ulusal bilincin oluşmaması ve ete kemiğe bürünmüş tutarlı bir mücadele perspektifinin geliştirilmemesi için ne kadar da ''can-ı gönülden'' çabaladığımızı seyrediyor Roboski şehitleri.

 

Roboski Şehitleri bizlerden ne mi istiyor?

''Bir partide birleşebilenler birleşsin, birleşemeyenler işbirliği ve ittifak yapsın, ittifak yapamayanlar diyalog içinde olsun, diyalog içinde olmayanlar ise birbirlerine düşmanlık yapmasın'' diyor Roboski şehitleri.

Kuzey Kürdistan'da halkımızın özgür geleceğini örecek güçlü, kitlesel, özgürlükçü, demokrat, Kürdistani bir partiyi ve güçlü bir ulusal demokratik ittifakı bekliyor Roboski şehitleri.

Güney Kürdistan'da güçlü bir iç birlikle, yeniden bir dirilişle, bağımsızlık anahtarının özgür geleceğimize kapıyı açmasını bekliyor Roboski şehitleri.

Rojava Kürdistanı'nda tüm Kürt partilerinin ortak askeri, siyasi, ekonomik, idari birliğini ifade eden bir yönetimle, birlik halinde ulusal, siyasal bir statüye kapı açmalarını bekliyor Roboski şehitleri.

Doğu Kürdistan'da ulusal demokratik birlikle halkımızın önüne çıkabilecek tarihsel fırsatlara hazır olmamızı bekliyor Roboski şehitleri.

Unutmamanın, şehitlerimize sahip çıkmanın, her şeyden önce bir daha katliamlara maruz kalmayacağımız özgür bir ülke ve özgür bir ülkede özgür bir yaşam yaratmaktan geçtiğinin bilincindeyiz. Bu davanın takipçisiyiz. İnanıyoruz ki Türkiye Devleti'nin hakkında ‘kamu davası’ açmaya bile gerek duymadığı bu katliam bir gün yargılanacak ve sorumlular gereken cezayı görecekleridir.

Roboski şehitleri şahsında bütün şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun diyoruz. 28 Aralık 2011 gecesi TSK’nın gerçekleştirdiği bu katliamı şiddetle kınıyor, başta BM ve AB olmak üzere, dünyadaki bütün ilgili kurum ve kuruluşları Roboski katliamının faillerinin yargılanması için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz.

28.12.2017

Mustafa Özçelik

PAK Genel Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.