Özçelik: 'Bu geçici bir geri çekilmedir'

Özçelik: 'Bu geçici bir geri çekilmedir'

PAK Genel Başkani Mustafa Özçelik Batman’da basinla bir araya geldi

A+A-

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkani Mustafa Özçelik, 01.11.2017 günü PAK Batman İl Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Güney Kürdistan’da yaşananlar ve Kuzey Kürdistan’ın durumunu değerlendiren Özçelik ,ayrıca PAK’ın gerçekleştirdiği 1.Olağan Kongresi ve partinin kararları ile yol haritasıyla ilgili de bilgilendirmelerde bulundu.

Özçelik, PAK Batman İl Teşkilatı’nda; Mele Mustafa Barzani’nin ve Mam Celal’in ‘Kerkük Kürdistan’ın kalbidir.’ düsturuna, gerek Başur’daki , gerekse  tüm dünyadaki Kürt ve Kürdistanlıların ulusal bir bilinçle sahip çıkılması gerektiğini ve çözümün bu noktada kilitli olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Özçelik IŞİD terör örgütünü kıran inanç ve direnişin Kerkük’ün mevcut işgalcilerini de yenilgiye uğratacağını söyledi. Özçelik şöyle devam etti:” Hiçbir saldırı, işgal, düşman devletlerin plan ve stratejileri ve kırılma, ihanet ve yapılan hatlara, bağımsızlık referandumunda ortaya çıkan iradeyi yok saymaya yetmeyecektir. Bu, geçici bir gerilemedir. Kapsamlı ve doğru bir muhasebe ile alınacak yerinde kararlarla, bu yaralar sarılacak, IŞİD terör örgütünü kırıp geçen inanç ve direniş ile hiç kuşku yok ki Haşdi Şabi teröristleri de, işgalciler de Kerkük’ten ve işgal edilen diğer yerlerden sökülüp atılacaktır.”

Ayrıca Özçelik, ulusal bir bilinçle Kuzey’deki Kürtlerin örgütlü ve güçlü birlikteliğinin Kerkük ve tüm Güney Kürdistan’a güç katacağını,bunun da ilk adımının güçlü ve kitlesel bir partiden geçtiğini sözlerine ekledi. Özçelik PAK’ın 1.Olağan Kongresi’nden çıkan kararlar ve yol haritasıyla ilgili bilgilendirmede de bulundu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.