ÖSO ABD'yi tehdit etti: Çekilmezlerse savaşırız

ÖSO ABD'yi tehdit etti: Çekilmezlerse savaşırız

Afrin'i bir haftada PKK'den (YPG) temizleyecekleri iddia eden ÖSO'nun "sözde" Genelkurmay Başkan Yardımcısı, "Şayet çekilmezlerse oradaki ABD güçleriyle de savaşırız." dedi.

A+A-

Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkan Yardımcısı Heysem Afeysi, Afrin'in genel hatlarıyla bir hafta içinde PKK'dan temizleneceğini iddia etti.. Sonrasında sıranın Menbic'e geleceğini kaydeden Afeysi, gerekirse ABD ile de savaşabileceklerini söyledi.

Şayet Çekilmezlerse ABD Askerleri ile savaşırız

Afrin'de YPG'ye karşı 4 Gündür hiç bir ilerleme kaydetmeyen ÖSO komutanından çok iddialı açıklamalar geldi.

ÖSO komutanı "Afrin'den sonra hiç ara vermeden Menbic'e ilan ettiğimiz savaşın askeri safhası başlayacak" dedi. "Silah, cephane, savaşçı olarak bir eksiğimiz yok, moral olarak da hazır durumdayız. Münbiç için 10 bin kişilik güç hazır" diyen Afeysi, şunları söyledi:

"Menbic en az Afrin kadar önemli ve biz, Suriye Milli Ordusu (Ceyş el-Vatani) olarak Menbic PKK'sine savaş açtık. Orada PKK'den çok daha önemli sorun, ABD'nin kendisi. TSK ve ÖSO Menbic kapısına dayanırsa ABD tıpkı Afrin'de olduğu gibi teröristlerden desteğini çekecektir. Şayet çekilmezse oradaki ABD güçleriyle de savaşırız. 

Türkiye ile Fırat Kalkanı'nda başlayan askeri ortaklığımız Suriye halkı huzur bulana dek sürecek. Hem Türkiye hem de Suriye Milli Ordusu bu konuda kararlı. Suriye halkı kendi bölgelerinde hakim olmasın diye her yolu deneyen güçler bu kararlılık karşısında kaybedecekler. Ankara ile her konuda uzlaşmış durumdayız. Menbic nihai hedef değil; Haseke, Ayn İsa, Ayn el-Arab, Ras'ul Ayn, Malikiye, Tel Abyad tamamen terörden temizlenene kadar durmayacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.