"Onlar bize köpekle saldırdı, biz de ona jopla saldıralım"

"Onlar bize köpekle saldırdı, biz de ona jopla saldıralım"

Kürdistan’a geçmeye çalışan Hollandalı vatandaşı Anthony Willehm, Üzümlü Sınır Kapısı’nda gözaltına alındı

A+A-

Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krizin yankıları sürerken, turistik amaçlı seyahatlerde de sonuçları görülmeye başlandı. 

Kuzey Kürdistanlı bir grup arkadaşıyla birlikte Güney Kürdistan’a geçmeye çalışan Hollanda vatandaşı Anthony Willehm, Üzümlü Sınır Kapısı’nda gözaltına alındı.

Anthony Willehm’in saatlerce sınır kapısında bekletildikten sonra Hakkari’nin Çukurca ilçesine götürüldüğü öğrenildi.

Anthony Willehm ile aynı araçta seyahat eden Ercan Zent, gümrük kapısında Willehm’in evraklarının tam olmasına rağmen hiçbir gerekçe gösterilmeden geçişine izin verilmediğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Ercan Zent, “Güney Kürdistan’a turistik amaçlı gidiyorduk. Gruptan hiç kimseye sorun çıkarmadılar. Sadece Hollandalı arkadaşımızın geçişine izin vermediler” dedi.

Sınırın Türkiye yakasında Willehm ile iletişim kurmabilmek için Güney Kürdistan tarafından İngilizce bilen bir peşmerge getirildiğini aktaran Zent, şöyle devam etti:

“Saatlerce hiçbir gerekçe gösterilmeden, trajikomik şekilde arkadaşımızı beklettiler. İngilizce bilen peşmere geldikten sonra da onu gruptan ayırarak alıkoydular. Grubun geri kalanı Güney Kürdistan’a geçerken Willeh’i Çukurca’ya götürdüler.”

Sınır kapısındaki polislerin Willehm’e karşı “hasmane ve tehditkar” bir tavır takındığını söyleyen Zent, “Willehm’in Hollandalı olduğunu öğrenen 1 uzman çavuş, ‘onlar bize köpekle saldırdı. Biz de ona jopla saldıralım’ dedi” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.