OHAL kapsamında 2 yeni KHK yayınlandı

OHAL kapsamında 2 yeni KHK yayınlandı

Resmi Gazete'de yayınlanan 2 yeni KHK ile 2 bin 756 kişi görevinden ihraç edilirken tutuklulara tek tip kıyafet uygulaması, taşeron düzenlemesi ve 'terör' olaylarını bastıranlara resmi görevine bakılmaksızın hukuki muafiyet getirdi.

A+A-

Olağanüstü Hal kapsamında 695 ve 696 sayılı 2 yeni KHK Resmi Gazete'de yayınlandı. İki KHK ile akademisyenlerden öğretmenlere, askerden belediye çalışanlarına, 2 bin 756 kişi ihraç edilirken, tutuklulara tek tip kıyafet dayatmasını da içeriyor.

Aralarında Musa Anter'in oğlu, Batman Belediyesi çalışanı Dicle Anter'in de olduğu 2.076 kişi görevinden ihraç edildi. Dicle Anter'e galasının Batman'da yapıldığı 'Bakur' belgesel film gösteriminden ötürü belgeselin yönetmenleriyle beraber dava açılmıştı.

Yayınlanan KHK ile "15 Temmuz darbe girişiminde ve 'bunların devamı niteliğindeki olayların' bastırılması kapsamında görev alan kişilere, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluk doğmaz" ifadeleri dikkat çekti. Bunların devamı niteliğindeki olaylar ifadesi, kamuoyunda iç savaş tehtidi barındırdığı ve her türlü muhalif eylemde adam öldürmeye cezai sorumsuzluk getireceği endişesi barındırıyor.

khk1.jpgkhk2.jpg

696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak. Ancak kadroya alınacak taşeron işçiler yazılı ve sözlü mülakattan geçirilecek.

696 sayılı KHK kapsamında, "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar" nedeniyle cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunanlar, duruşmalara badem kurusu ve gri renginde tulum giyerek getirilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.