'Öfke Cuması'nın Bilançosu: 2 ölü 300'e yakın yaralı

'Öfke Cuması'nın Bilançosu: 2 ölü 300'e yakın yaralı

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından dünden beri Filistin'de olaylar durulmuyor. Dün 'intifada' çağrılarıyla başlayan gösterilerde bugün 2 kişi öldü 300'e yakın yaralı var.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması sonrası Filistin . Genel grev ve intifada(ayaklanma) çağrıları sonrası ‘Öfke Cuması’ ilan edilen günde cuma namazı sonrası yürüyüşler gerçekleştirildi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre Batı Şeria'nın Nablus, Ramallah, Beytüllahim, el Halil kentlerinin yanı sıra Kudüs ve Gazze'de Îsrail polisi göstericilere müdahale etti.

Filistin Kızılayı Batı Şeria'daki saldırılarda en az 245 kişinin yaralandığını duyurdu.

Kudüs'te ise polis, Mescid-i Aksa'dan Şam Kapısı'na kadar devam eden yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe gaz bombası ve gerçek mermilerle müdahale etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta 30 yaşındaki Mahmud el Masri'nin ve bir kişinin daha öldürüldüğünü açıkladı En az 50 kişi yaralandı.

İsrail, cuma günü öncesi Filistin kentlerine yüzlerce asker ve polisi sevk etmişti.Dün Kudüs, Batı Şeria ve Gazze şeridi boyunca yapılan protesto gösterilerinde yaşanan çatışmalarda 162 Filistinli yaralandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.