Netenyahu'nun açıklamalarına ilk yorumlar geliyor

Netenyahu'nun açıklamalarına ilk yorumlar geliyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, “İran nükleer silah üretiyor” açıklamasına ABD Başkanı Donald Trump, "Haklılığımı gösterdi" ifadesini kullanırken, İran'dan ise “Propaganda gösterisi” olarak nitelendirildi.

A+A-

Binyamin Netanyahu düzenlediği basın toplantısında, İran'a ait 50 bin dosya ve 183 Cd'den oluşan gizli dosyayı ele geçirdiklerini belirterek, dosyalarda İran hükümetinin nükleer arşivi olduğunu, dosyalarda ve Cd'lerde yer alan fotoğraf, video ve taslaklardan örnekleri göstermişti.

 

Netanyahu, “İran, 2015'te anlaşmayı imzalamasının ardından gizli dosyalarını saklama çabalarını yoğunlaştırdı. 2017'de nükleer silah arşivini Tahran'ın Şorabad bölgesinde çok gizli bir yere taşıdı” dedi.

 

Donald Trump ise, Netanyahu'nun sunumunun kendisini yüzde 100 haklı çıkardığını açıkladı.

 

İran resmi haber ajansı IRNA, “Netanyahu, saçma sovlarıyla ünlü” ifadesini kullandı.

 

Fars haber ajansı ise "propaganda gösterisi" olarak niteledi.

 

Bu arada, İsrail Parlamentosu bu akşam, Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın savaş ilan etmesine izin veren bir yasayı onayladı.

 

Başbakan ve Savunma Bakanının hükümet onayı almadan bir savaşa karar vermesine veya askeri bir operasyon başlatmasına izin veren yasa 41 “ret” oyuna karşı 62 “evet” oyuyla kabul edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.