Necmeddin Kerim:"Iraklı güçlerin elinde olan Kerkük’ü geri alacağız"

Necmeddin Kerim:"Iraklı güçlerin elinde olan Kerkük’ü geri alacağız"

ABD’nin eski Başkanı John Kennedy’nin de dediği gibi; başarının pek çok babası vardır ama yenilgiler yetimdir. "Ancak biz Iraklı güçlerin elinde olan Kerkük’ü geri alacağız.”

A+A-

CNN International televizyonuna bağlanan Necmeddin Kerim, Başkan Mesud Barzani’nin yetkilerini devretmesini ve Irak ordusu ile Heşdi Şabi milislerinin Kürdistan’a saldırıları hakkında konuştu.

Necmeddin Kerim, “Başkan Barzani’nin başkanlık görev süresi bitmişti. Kendisi daha önce de görevinin uzatılmasını istemediğine ve gelecek seçimlerde aday olamayacağına söylemişti” ifadelerini kullandı.

Referanduma da değinen Kerim, “Referandum barışçıl bir şekilde sonuçlandı. Ne yazık ki Irak ve komşu ülkelerin tavırları çok sert oldu. Ama bağımsız Kürdistan düşüncesi halen canlıdır ve inanıyorum ki beklenenden daha yakın bir zamanda bu gerçekleşecek” diye konuştu.

Irak ordusu ve Heşdi Şabi milislerinin Kürdistan Bölgesi ve tartışmalı bölgelere saldırılarına ilişkin ise Vali Kerim, şunları söyledi:

“Geçici bir süreliğine tartışmalı olmayan bazı bölgeler işgal edildi ve elimizden çıktı. ABD’nin eski Başkanı John Kennedy’nin de dediği gibi; başarının pek çok babası vardır ama yenilgiler yetimdir. Ancak biz Iraklı güçlerin elinde olan Kerkük’ü geri alacağız.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.