Neçirvan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı ile Erbil-Bağdat ilişkilerini görüştü!

Neçirvan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı ile Erbil-Bağdat ilişkilerini görüştü!

.

A+A-

 Başkent Bağdat'ta bir dizi görüşmelerde bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ile bir araya gelerek ikili ilişkileri masaya yatırdı.

Neçirvan Barzani'nin Irak'a yaptığı ziyaret ile ilgili Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede kamplardaki Iraklı göçzedelerin içinde bulunduğu kötü durum ele alınırken, göçzedelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve evlerine güvenli bir şekilde dönmeleri için ortak çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

"Erbil-Bağdat sorunları yapıcı diyalogla çözülmeli"

Neçirvan Barzani ve Latif Reşid görüşmesinde, Irak’taki güvenlik, siyasi ve ekonomik gelişmeler ele alınırken, yeni Irak hükümetinin vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirme ve daha iyi hizmet sunma programını uygulama adımlarına destek verildiği ifade edildi.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunları masaya yatırıldığı görüşmede, çözümün yapıcı diyalogun yanı sıra anayasal temelde adilce tüm bileşenlerin haklarını garanti altına alacak şekilde sağlanması konusunda görüş birliğine vardı.

Peşmerge ve Irak ordusunun işbirliğine vurgu!

Tarafların yaptığı görüşmede, Irak'ın komşu ülkelerle saygı ve ortak çıkarlara dayalı ilişkiler içerisinde olması gerektiğine dikkati çekerek, Irak’ın istikrar ve güvenliği için işbirliği ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Görüşmede, terör örgütü IŞİD’e karşı mücadele de ele alınırken, terörün bitirilmesi için Irak güvenlik güçleri ile Peşmerge arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak Anayasanın uygulanması ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümünü görüşmek üzere bugün Bağdat’ta gitti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.