Neçirvan Barzani: Ankara ile ilişkiler olumlu

Neçirvan Barzani: Ankara ile ilişkiler olumlu

Başbakan Neçirvan Barzani, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

A+A-

Ezidilerin kutsal Kırmızı Çarşamba (Çarşema Sor) Bayramı dolayısıyla Kürdistan ve tüm dünyadaki Ezidileri kutlayarak konuşmasına başlayan Başbakan, Irak Parlamento seçimleri propagandası sürecinde güvenliğin sağlanmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Seçimlerin bütün Irak için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısında seçim propaganda süreci ve tapu sorununun ele alındığını kaydeden Başbakan Neçirvan Barzani, sorunu yasayla çözmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Uluslararası Süleymaniye Havalimanı’ndan Ankara’ya uçuşların başlaması için diplomatik temasların devam ettiğini söyleyen Başbakan, Türkiye ile ilişkiler konusunda şunları söyledi: “Kürdistan Planlama Bakanı Ali Sindi, Türkiye Ekonomi Bakanı’nın daveti üzerine kongreye katılmak üzere İstanbul’a gitti. Sayın Bakan kongrede Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme fırsatını buldu. Bu bizim açımızdan memnuniyet vericidir. Erbil ile Ankara ilişkilerinin daha da normalleşmesi için Ankara’dan daha büyük adımlar bekliyoruz. Türkiye, Kürdistan için önem arz ediyor.”

“BAĞDAT İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Bağdat ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Neçirvan Barzani, “Kürdistan’dan bir heyetin Bağdat’a gideceği haberlerini basın yoluyla işittim. Bununla ilgili henüz alınmış bir karar yok. Şuan Bağdat ziyareti söz konusu değil. Ancak her zaman Kürdistan Hükümeti olarak Bağdat’ı ziyaret edebiliriz, Bağdat’tan da heyet kabul edebiliriz” diye konuştu.

“KİMYASAL SİLAHLARIN EN BÜYÜK KURBANIYIZ”

Irak seçimleriyle ilgili olarak, “Kerkük’te diğer partilerin teşkilat binaları bulunurken, Kürdistan Demokrat Partisi’ne izin verilmedi. O bölgelerde KDP’nin seçim propagandası yapmasına da izin verilmedi. Dolayısıyla KDP o bölgelerde seçimlere katılmama kararını aldı” diyen Başbakan Neçirvan Barzani, Suriye’de sivillere yönelik kimyasal silah kullanılması ve ABD ile İngiltere ve Fransa’nın Şam yönetimine yönelik füze saldırıları için de, “Suriye’ye yapılan operasyon konusunda Kürdistan’ın tavrı nettir. Biz kimyasal silahların en büyük kurbanıyız. Kimyasal silahların kullanılmasının sınırlandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.