NATO'dan Doğu Akdeniz ve Türkiye açıklaması

NATO'dan Doğu Akdeniz ve Türkiye açıklaması

.

A+A-

Türkiye'ye ait Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Antalya Limanı'na dönmesinin Doğu Akdeniz'de gerginliğin düşmesine yardımcı olacağını vurgulayan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ayrıştırma usulleri konusunda ilerleme sağlanmasını kolaylaştıracağına dikkat çekti.

1-2 Aralık'ta yapılacak NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde basın toplantısı konuşan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Doğu Akdeniz'de süren gerilime yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Stoltenberg konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye ile Yunanistan arasında NATO'da kurulan ayrıştırma usulleri mekanizması hakkında bir soruyu yanıtlayarak, Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili endişelerinin devam ettiğini, bu nedenle çatışmayı önleme ve gerilimi düşürmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını duyurdu.

NATO Genel Sekreteri, Türkiye'ye ait Oruç Reis araştırma gemisini Antalya Limanı'na döndüğünü öğrendiğini dile getirerek, “Bu, gerginliği düşürmeye yardımcı olacaktır ve ayrıştırma konusunda da ilerleme sağlanmasını kolaylaştıracaktır” açıklamasında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.