"Müttefikimiz Kürtler güçlü Amerikan desteğine ihtiyaçları var"

"Müttefikimiz Kürtler güçlü Amerikan desteğine ihtiyaçları var"

Pregent, ABD yönetimi ve özel temsilcisi Brett McGurk'u eleştirerek, Irak'ta ABD temsilcisi olarak görev yapan McGurk'un İran'ın Irak'ı ele geçirmesini sağlamakla suçladı.

A+A-

Fox News'den Michael Pregent, ABD'nin müttefiki Kürtleri terk etmesinin, ABD'nin İranlı düşmanlarının kazanması anlamına geldiğini savundu. Pregent, ABD yönetimi ve özel temsilcisi Brett McGurk'u eleştirerek, Irak'ta ABD temsilcisi olarak görev yapan McGurk'un İran'ın Irak'ı ele geçirmesini sağlamakla suçladı.

Kürtlerle ve Kürtler arası olumlu ve barışçıl ilişkiler kurmanın ABD'nin çıkarına olduğunu savunan Pregent, Kürtlerin terk edilmemesini ve amaçlarına ulaşmalarına yardım etmeleri gerektiği vurguladı. 

Pregent'in yazısında, ABD'nin Kürtlere yeterli desteği vermemesinde en büyük sorumluluğun Brett McGurk'a ait olduğu ifade edilerek Irak'ta ABD'nin özel temsilcisi olarak İran'ın Irak'ta denetim sağlamasında rolü olduğu belirtildi.

Irak'ın Kürt vatandaşlarına karşı silah kullanmasını arkasında duran İran güçlerinin liderlerinden biri olan Kasım Süleymani'nin, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün komutanı olduğu ve yıllardır Irak'ta Amerikalıları öldüren bir terörist olduğu hatırlatılıyor. 

Pregent ayrıca, geçen ay Kürtlerin, Saddam Hüseyin, Ek Kaide ve IŞİD karşıtı mücadelede ABD'nin sağlam bir müttefiki olduklarını kanıtladıklarını. bunun ABD'nin bağımsızlık referandumunu tanıyacağı sonucunu doğuracağını düşündüklerini ancak McGurk'un referanduma karşı çıkarak Kürt mütteffiklerinin karşısında durduğunu değiniliyor.

Pregent yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:  "McGurk'un bu tavrı İran destekli milislerin ve Bağdat yönetiminin Kerkük'e girmelerine yeşil ışık yaktı. Eski Irak Büyükelçisi Ryan Crocker'in deyimiyle, bu Bağdat'ı başka türlü gerçekleşemeyecek olan çok sert bir tavır takınmasına yol açtı. 

Diğer yandan, skandal olacak bir şekilde, bu milisler hem ABD destekli Irak İçişleri Bakanlığından hem de İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücünden para ve teçhizat alıyorlar. Brett McGurk, Başkana ve Kongreye bu konuda bilgi vermeliydi çünkü bu, ABD'nin mali kaynaklarının sivillere karşı kullanımında kullanılmamasını öngören Leahy Kanununun ihlal etmektir. Kasım Süleymani ise bize gülümsüyor.

Şayet Trump İran'ı geri püskürtmek istiyorsa bunu Irak'ın Kürt bölgelerinde de yapmalıdır. Ancak bu şekilde İran'ın Irak üzerinden köprü kurarak kuzey Irak'ı kontrol etmesinin önünü alabilir. İran'ı durdurmak müttefiklerimizi kurtaracak ve ABD'nin müttefiklerimize verdiği sözlerin güvenirliliğini sağlayacaktır. Bunu da, bölgedeki tek otantik müttefikimiz Kürtlerle sağlayabiliriz. 

Müttefikimiz Kürtler, güçlü Amerikan desteğine ihtiyaçları var ve İranlı düşmanlarımız da, müttefiklerimizi desteklemek konusunda ciddi olduğumuzu bilmelidirler.

Kaynak KRDNEWS
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.