Mustafa Özçelik'ten Terörle Mücadele Kanunu'yla kalıcılaştırılan OHAL yorumu: Kürtler için 'Olağan Hal'e dönüşüyor!

Mustafa Özçelik'ten Terörle Mücadele Kanunu'yla kalıcılaştırılan OHAL yorumu: Kürtler için 'Olağan Hal'e dönüşüyor!

OHAL'in kaldırılmasıyla yürürlüğe sokulan Terörle Mücadele Kanunu'nu değerlendiren Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik bunun OHAL'i aratacağını ve özellikle Kürtler için "Olağan Hal'e dönüştüğünü söyledi.

A+A-

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Sayın Mustafa Özçelik OHAL'in kaldırılmasıyla yürürlüğe sokulan "Terörle Mücadele Yasası"nı değerlendirdi.

Özçelik, yayımladığı yazılı açıklamada; OHAL'in kaldırıldığının ancak OHAL'de bile olmayan yasakların Terörle Mücadele Yasası'yla yürürlüğe sokulduğunu ve bunun özellikle Kürtler için Olağanüstü Hal'likten çıkıp "Olağan Hal"e dönüştüğünün altını çizdi.

Mustafa Özçelik bu siyasetin Türk Devleti tarafından 95 yıldır sürdürüldüğünü ancak çözümsüzlüğün sürdürülbilir olmadığı uyarısında bulundu.

 

PAK Genel Başkanı Sayın Mustafa Özçelik'in açıklaması şöyle:

"OHAL de Terörle Mücadele Yasası da çözümsüzlüğü derinleştirmekten başka bir rol oynamamaktadır

 

Türkiye Devleti OHAL’i kaldırdı, ama "Terörle Mücadele Yasası" adı altında OHAL’de bile olmayan bir çok yasağı içeren bir kanunu TBMM’den geçirdi. OHAL’i de aratacak ’’Terörle Mücadele Yasası’’ ile özellikle Kürtler için OHAL 3 yıl boyunca OLAĞAN HAL’e dönüştürülüyor. Savaş, ölüm, yıkım, hapis, yıldırma, baskı, inkar edilme ve olağanüstü haller Kürtler için bir yaşam biçimine dönüştürülmüş durumda.

 

Erdoğan ve Türkiye Devleti’nin tüm temel kurum ve yönetim kademesinin bu anti-Kürt siyasette, bu şiddet ve çözümsüzlük siyasetinde mutabık oldukları anlaşılmaktadır. Peki ne zamana kadar bu böyle gidecek? Ne zamana kadar Türkiye Devleti Kürtleri ve Kürtlerin tüm haklarını yok sayan bu siyaseti sürdürecek?

 

95 yıldır aynı siyaseti farklı şekillerde sürdüren Türkiye Devleti’nin, bu çözümsüz ve sonuçsuz siyasetten, OHAL, Terörle Mücadele Yasası ve şiddetten vaz geçip, adil, özgürlükçü, demokratik, iki milletin eşitliğine dayalı bir siyasi statüyü içeren siyasal bir çözüm yolunu açmaktan başka bir çare olmadığını artık anlaması lazım."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.