Mustafa Özçelik'ten seçim ittifakı görüşmelerine dair açıklama

Mustafa Özçelik'ten seçim ittifakı görüşmelerine dair açıklama

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik 6 siyasi parti arasında sürdürülen görüşmelerde sona yaklaşıldığını belirttiği açıklamasında, taraflarından gelmeyen açıklamalara itibar edilmemesini istedi.

A+A-

"Seçim İttifakı Görüşmelerine Dair Kamuoyunu Bilgilendirme

 

Milli demokratik bir seçim ittifakının oluşturulması için 6 parti ve hareket arasında sürdürülen görüşmeler sona doğru yaklaşmaktadır. Kürtlerin millet ve Kürdistan’ın ülke olarak varlığını, ana dille eğitim hakkı başta olmak üzere asgari ulusal demokratik haklarını içeren bir mutabakat metni ve seçimlerde izlenecek yol haritası üzerinde görüşmelerimiz sürmektedir.

 

Bu 6 parti ve hareketin içinden siyasi prensipler ve izlenecek yol haritası konusunda anlaşanlar öncelikle kamuoyuna bu ittifaklarını en kısa zamanda açıklayacak ve Kürtlerin millet ve Kürdistan’ın ülke olarak varlığını, ana dille eğitim hakkı başta olmak üzere asgari ulusal demokratik haklarını esas alan siyasi prensipler temelinde en geniş siyasal ve toplumsal kesimlerle görüşmelere başlayacaklardır.

 

Milli demokratik bir seçim ittifakı için bu 6 partiden hangileri anlaşmaya varırlarsa, mutabık kalınan siyasal prensiplere bağlılık bilinciyle , kendi dışımızdaki en geniş siyasal kesimlerle yapacağımız görüşmeler sonucunda ortaya çıkacak durumu yeniden değerlendirerek seçimlere hangi şekilde katılacağımıza karar vereceğiz.

 

Görüşmeleri sürdürdüğümüz 6 parti ve hareketin dışında bu ana kadar, seçim ittifakı için herhangi bir parti ile bir görüşme ya da anlaşma yapılmamıştır.

 

Bu konuda tarafımızdan yapılmayan herhangi bir açıklama ya da bilgilendirmenin kamuoyu tarafından dikkate alınmamasını önemle rica ederiz.

Saygılarımla"

01.05.2018

 

Mustafa Özçelik

PAK Genel Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.