Muş Valiliği Metin Kemal Kahraman konserini yasakladı

Muş Valiliği Metin Kemal Kahraman konserini yasakladı

.

A+A-

Valilik telefon yoluyla konserin yasakladığını belirtti. Kahraman kardeşler, “Sanatçılar üzerinde maddi ve manevi yük oluşturuluyor” dedi.

Muş Valiliği bugün (17 Mayıs) günü Öğretmenevi Konferans Salonu'ndan yapılacak olan Metin Kemal Kahraman’ın konserini yasakladı.

Konserin gerçekleşmesinden bir gün önce, mesai saatinin bitmesine doğru telefonla yasak kararının bildirdiği Kahraman kardeşler, bir basın açıklaması yayınladı.

13 Mayıs Günü, AKP’li Derince Belediyesi Aynur Doğan’ın konserini, Çayırova Belediyesi ise Amed Şehir Tiyatrosu’nin “Don Kîxot” oyununu iptal etmişti.

Karar şifahen bildirildi 

Kahraman kardeşler açıklamalarında yasağın “maddi ve manevi yüke dönüştürülmesi amaçlanmıştır” dedi:

“Bilindiği gibi Muş konserimiz, haftalar öncesinden başvurusu yapılıp hazırlıklarına başlanmış küçük bir turnenin ilk ayağı olacaktı. Buna rağmen yasaklama kararı konserden bir gün önce ve mesai bitimine yarım saat kala telefonla, şifahen bildirilmiş, kararın yazılı bildirimini ise ancak bir sonraki gün mesai saatleri içinde alabileceğimiz söylenmiştir.

“Böyle yapılarak yasaklamanın müzisyenler ve organizatörler için ve tabii bilet alan dinleyicilerimiz için sadece bir yasaklama olarak kalmayıp maddi, manevi bir yüke dönüştürülmesi amaçlanmıştır. Aylarca öncesinden müzisyenler o günlerini bu konser için ayırmışlardır; hiçbir kurumdan destek alınmadan konser salonu tutulmuş, bunun için ücret ödenmiştir; müzisyenler için uçak biletleri alınmış, otelde odalar rezerve edilmiştir; afişler basılmış, sosyal medyada paralı duyurular yapılmıştır; ve onlarca insan bütün bu işler için günlerce çalışmıştır... İşte bunların hepsi de bir yük olarak yaşatılmalıdır ki, yasak kendilerine reva gördükleri nefret yükünü biraz olsun rahatlatsın.”

Bugün kararın kendilerine ulaşmasından sonra geniş bir açıklama yapacak olan Metin Kemal Kahraman ayrıca MÜYORBİR ve MESAM gibi meslek kuruluşlarını da tavır almaya davet etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.