MİT Avrupalı siyasetçileri de hedef almış!

MİT Avrupalı siyasetçileri de hedef almış!

.

A+A-

 

Avusturya’da Kürt siyasetçi Berivan Aslan’a suikast düzenleyeceği iddialarıyla gündeme gelen MİT'in suikast listesinde Avrupalı siyasetçilerinde olduğu iddia edildi.

Eylül ayında MİT'in Avusturya'da Kürt siyasetçi Berivan Aslan'a suikast girişiminde bulunacağına dair iddialarla gündeme gelen Feyyaz Öztürk'ün, Viyana'da Türk ve Kürt gruplar arasında çıkan çatışmalarda parmağı olduğu ortaya çıktı. İngiliz gazetesi Daily Telegraph tarafından yayınlanan ve polis raporuna dayandırılan haberlerde, Öztürk'ün listesinde Avrupalı siyasetçilerin de bulunduğu yer aldı. Raporda, Öztürk'ün kaos yaratmakla görevlendirildiği ve başka suikastlar için de emir aldığına yer verildi. Telegrap, Öztürk'ün listesinde Avrupalı siyasetçilerin de olduğunu iddia etti.

Daily Telegraph tarafından ortaya çıkarılan polis raporları ışığında, Öztürk'ün suikast listesinde yabancı siyasetçilerin de olması, Avusturya'da, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkındaki eleştirileri durdurmak için yapacaklarının sınırı olmadığına dair büyük endişe yarattı. 

Suikast listesinde adı bulunan Şimdi (Now) Partisi kurucusu Peter Plitz'in adının listede bulunması, Avusturya'da Türkiye'nin artık yalnızca mülteci ve sürgünleri hedef almadığını kanıtlayarak Avusturya'da paniğe sebep oldu.

NE OLMUŞTU?

Eylül ayında MİT'in Avusturya'da, Yeşiller Partisi eski milletvekili ve yeni milletvekili adayı Kürt siyasetçi Berivan Aslan'a suikast planladığı öne sürüldü. Söz konusu iddia, "MİT görevlisi" olduğunu söyleyen ve Avusturya istihbarat birimlerine teslim olan Feyyaz Öztürk isimli kişi tarafından ortaya atıldı. Buna göre Feyyaz Öztürk, Berivan Aslan'a suikast hazırlığı içindeydi. Ortaya çıkan bilgilere göre İtalyan pasaportu olan Feyyaz Öztürk suikast ile ilgili bilgileri Sırbistan'da başka bir "MİT ajanı"ndan aldığını ve Avusturya'da yaşayan Aslan'ı bir süredir takip ettiğini söylemişti. Öztürk, Berivan Aslan'ı öldürerek ya da yaralayarak muhalif Kürt siyasetçiye bir mesaj verilmek istendiğini öne sürmüştü.

Öztürk'ün ayrıca Avusturyalı istihbarat birimlerine, ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz hakkında da yalan ifade vererek tutuklanmasına neden olduğunu da söylediği belirtilmişti. Aslan, Öztürk'ün iddiasından bu yana polis koruması altına alınmış ve evden çelik yeleksiz çıkamaz hale gelmişti. Aslan bu durumu, “Korumadan ziyade ev hapsindeyim” şeklinde değerlendirmişti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.