Milyoner göçü..Son iki yılda 12 bin milyoner kaçtı

Milyoner göçü..Son iki yılda 12 bin milyoner kaçtı

Medya Takip ve Raporlama Ajansı PRNet son iki yılda Türkiye'yi terk eden milyoner sayısının toplam milyonerlere oranını %12 olarak saptadı.

A+A-

The New York Times Gazetesinde Ruchir Sharma imzasıyla yayınlanan yazıda, Türkiye'nin zenginlerinin yüzde 12'sinin ülkeyi terk ettiği belirtildi.

Dünya üzerinde, zenginlerin güvenli limanlara kaçtığını yazan Sharma, Türkiye'deki kaçışın sebeplerini ise şu satırlarla özetledi:

"Türkiye’de yaşanan %12’lik milyoner nüfus azalması büyük ekonomiler arasında açık ara birinci sırada. Görünen o ki Türk milyonerler hem yüksek enflasyon oranı yüzünden kötüye giden finansal koşullardan, hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyası dahil olmak üzere kendini eleştiren herkese uyguladığı baskıdan kaçıyor."

 

Öte yandan Medya Takip ve Raporlama Ajansı PRNet, dünyadaki milyonerlere yönelik yapılan araştırmayı inceledi. PRNet’in Yeni Dünya Zenginlik Raporu’nun yanı sıra medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, son iki yılda Türkiye’yi terk eden milyoner sayısı 12 bin olarak belirlendi. 2015 yılında ise bu sayı bin olarak görüldü.

Her geçen gün Türkiye'yi terk eden milyoner sayısı artarken, geçen yıl Türkiye’yi terk eden milyoner sayısının toplam milyonerlere oranı yüzde 12 olarak saptandı. Böylelikle Türkiye yüzde 12’lik oranla ülkesini terk eden milyonerler sıralamasında, büyük ekonomiler arasında birinci sıraya yerleşti. Venezuela ise milyonerlerin yüzde 16’sını kaybederek küçük hiperenflasyon ekonomisine sahip ülkeler arasında Türkiye’nin ardından ikinci sıraya yerleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.