MGK toplantısından Efrin ve YPG sinyali!

MGK toplantısından Efrin ve YPG sinyali!

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın Pentagon’un ‘YPG’nin de yer aldığı DSG ile işbirliğini sürdüreceğiz’ açıklaması üzerine toplanacağını duyurduğu MGK toplantısından Efrin ve PYD’ye yönelik açıklama geldi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve yaklaşık 3.5  saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının İdlib gerginliği azaltma bölgesinde 'gözlem misyonu'nu başarıyla sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada “Bu görevin Batı Halep'le Afrin yakınlarında da yerine getirilmesiyle huzur ve güven ortamını gerçek manada sağlanabileceği mütalaa edilmiştir. İdlib'deki misyon Afrin yakınlarında da yerine getirilmeli.” denildi.

 

Açıklamada Suriye’de PYD ve YPG’ye ilişkin ise “Suriye'nin demografik yapısını örtülü etnik temizlik yapmak suretiyle bozmasının ve toprak edinme çabalarının, uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğu bu cihetle de kabul edilemez bulunduğu, Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlamak maksadıyla özellikle hudut bölgesinde gereken her türlü tedbiri almaya devam edeceği bir kez daha vurgulanmıştır.” İfadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.