Mesut Barzani: İhanete beyaz bayrak kaldırmayacağız!

Mesut Barzani: İhanete beyaz bayrak kaldırmayacağız!

Başkan Mesut Barzani, Kürdistan'ın kapılarının çözüm ve diyaloğa açık olduğunu, emrivaki uygulamalara ve ihanete karşı beyaz bayrak kaldırılmayacağını ve Kürdistan’daki siyasi sorunun çözümü için en iyi yol seçimlere gitmek olduğunu söyledi.

A+A-

Başkent Erbil’de KDP Politbüro ve Merkez Kurul üyeleriyle bir araya gelen Başkan Mesud Barzani, Kürdistan olarak emri vaki uygulamaları kabul etmeyeceklerini ve ihanete karşı beyaz bayrak kaldırmayacaklarını söyledi.

 

Şuan yaşanan olağanüstü ve anayasaya aykırı durumun başarıya ulaşamayacağını ve geçici olduğunu belirten Barzani, yaşanan durumun çözümü için en iyi yolun seçimlere gitmek olduğunu, Irak ile Kürdistan arasında referandum sonrası yaşanan sorunların çözümü ve diyalog için Kürdistan’ın kapılarının açık olduğunu ve diyaloğu en iyi çözüm yolu olarak gördüklerini ifade etti.

 

Başkan Mesut Barzani ayrıca diyalogun emri vaki uygulamalarla örtüşmeyen bir durum olduğunu söyledi ve ekledi:  “Silah ve zor kullanılarak emri vaki uygulamaların bize dayatılmasını ve ihaneti kesinlikle kabul etmeyiz.”

 

Kimsenin Kürdistan halkının iradesini kıramayacağını, Kürdistan halkının iradesinin kırılamaz olduğunu vurgulayan Barzani,  ‘Zor kullanımı, zulüm ve ihanete karşı asla beyaz bayrak kaldırmayız, teslim de olmayız.’ şeklinde konuştu.

 

Barzani: Şuan yaşanan anayasaya aykırı durum geçicidir. Kürdistan’daki siyasi sorunun çözümü için en iyi yol seçimlere gidilmesidir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.