"Mesud Barzani'nin yanında olmak ulusal-tarihsel bir görevdir"

"Mesud Barzani'nin yanında olmak ulusal-tarihsel bir görevdir"

PAK Genel Başkani Mustafa Özçelik 26.10.2017 de yayınladığı bildirimde "Kürdistan Bölge Başkanı Sayın Mesud Barzani'nin yanında olmak ulusal-tarihsel bir görevdir" dedi

A+A-

Bildirinin tam metni

"Bağdat'taki yapay yönetimin İran ile birlikte Kerkük'ü yeniden işgalinin ve  Güney Kürdistan'daki geçici kırılmanın muhasebesi, elbette ki bütün boyutlarıyla yapılacaktır, yapılmalıdır.

Ama, Abadi, Maliki ve diğer Iraklı diktatörlerin uygulamalarıyla Saddam Hüseyin'e bile rahmet okuttukları bir süreçte, Kürdistan halkının iç birliğini sağlamak, savunmak en başat görevlerden biri  olmalıdır.

Bir kez daha belirtmek isteriz ki, hiç kimse, hiç bir sebeple Güney Kürdistan'daki halkımızın 25 Eylül Referandumunda ortaya çıkardığı meşru, demokratik  %92.73'lük bağımsızlık iradesini yok sayamaz.

Kerkük’e  ve halkımızın  bağımsızlık iradesine saldırılarda temel bir hedef de, onurlu duruşlarıyla bir tarih yazan  Kürdistan Bölge Başkanı Sayın Mesud Barzani ve Yardımcısı Sayın Kosret  Resul’un  otorite ve saygınlığının kırılmasıydı.

Referandumda halkımızın iradesine engel olmak isteyenler ile, Sayın Mesud Barzani'nin istifasını isteyenlerin aynı kaynaklar olması tesadüf değildir.

Sayın Mesud Barzani, daha önce  görevi bırakmaya hazır olduğunu ve Başkanlık seçiminde kendisinin ve ailesinden kimsenin aday olmayacağını açıklayarak; bu konuda herhangi bir kişisel  hesabının olmadığını zaten göstermişti.

Ama, Güney Kürdistan Parlamentosu’nun Başkanlık ve Parlamento seçimlerini 8 ay ertelediği, henüz  tehlikelerin devam ettiği bir süreçte, Sayın Mesud Barzani’nin görevini sürdürmesi, halkımızın ihtiyaçları açısından hayati önem taşımaktadır.

Hiç bir güç Kerkük’ü Kürdistan’ın kalbinden söküp  alamayacak; bağımsız Kürdistan’a hiç bir güç  engel olamayacaktır.

Bu nedenle de, Kürdistan Bölge Başkanı  Sayın Mesud Barzani'nin yanında olmak ulusal-tarihsel  bir görevdir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.