Mesrur Barzani'den açıklama

Mesrur Barzani'den açıklama

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, Kürdistan ile Bağdat arasındaki sorunların sadece maaş ödenmesi ve havalimanları ile açılması ile sınırlı olmadığını, Kürdistan’ın sorunun ulusal ve siyasi bir sorun olduğunu söyledi.

A+A-

Kurdistan TV’ye değerlendirmelerde bulunan Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, "Geçtiğimiz dönemde her iki taraf arasında çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi. Kürdistan ile Bağdat arasındaki sorun sadece maaşların ödenmesi ve havalimanlarının açılması  sorunu değildir. Bizim sorunumuz uzun bir zamana yayılan ulusal ve siyasi bir sorundur” dedi.

Irak Anayasa'nın belirlediği maddelerin yerine getirilmediğine dikkat çeken Mesrur Barzani, “Anayasanın tüm maddelerine uyulmalı ve gerekleri yerine getirilmelidir. Sadece birkaç maddesine uyulup geriye kalanların keyfi şekilde ihlal edilmesi kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Mesrur Barzani, Kürdistan'ın idaresi dışında kalan Kürt bölgeleri’nin içerisinde olduğu durumun kabul  edilemez olduğunu ve anayasa çerçevesinde bu bölgelerde durumun bir an önce normale dönmesi gerektiğinin altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.