"Mescidi Aksa'ya da Yüksekova'da Cuma Namazına yapılan saldırıkabul edilemz"

"Mescidi Aksa'ya da Yüksekova'da Cuma Namazına yapılan saldırıkabul edilemz"

HDP Parlamento Grup Sözcüsü Ahmet Yıldırım: " Mescidi Aksa'ya dönük engelleme ne kadar kabul edilemez ise Yüksekova'da Cuma Namazına yapılan saldırıyı da aynı şeklide kabul edilemez buluyoruz"

A+A-

HDP Parlamento Grup Sözcüsü Ahmet Yıldırım, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, İsrail Hükümetinin Filistin halkına yönelik uygulamalarına değindi. "Mescidi Aksa'ya dönük engelleme ne kadar kabul edilemez ise Yüksekova'da Cuma Namazına yapılan saldırıyı da aynı şeklide kabul edilemez buluyoruz" ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle konuştu: 

"İsrail'in mazlum Filistin halkı üzerinde geliştirmiş olduğu şiddet politikalarının artık onların ibadetlerini engelleyebilecek noktaya varmış olmasından rahatsızlığımızı ve şiddetle kınadığımızı sayısız defa ifade ettik. Biz bunları ifade ederken siyasi iktidar enerjisini Katar'a odaklamıştı. Şüphesiz, Katar halkının mağdur edilmemesi için Hükümetin yürüteceği bütün çabalara destek vereceğimizi de ifade etmiştik. Ama öncelik sırasına bakıldığında İsrail'in Filistin halkı üzerindeki terörüne çok uzun süre sessiz kalınan bir süreci yaşadık. Son bir haftadır, sadece Hükümetin değil, bütün toplum yapısının bu konudaki çabasını çok anlamlı ve değerli buluyoruz. Hiçbir halkın ibadet etme, Allah'a varmak konusundaki çabalarının engellenemeyeceğini düşünüyoruz. 

Mescidi Aksa'ya yapılan saldırı da Yüksekova'da Cuma Namazına yapılan saldırı da kabul edilemez

Camiler önemli mabetlerdir, çok değerlidir ama ibadeti gerçekleştirmenin tek mekânı değildir. Geçen hafta cuma günü Mescidi Aksa'daki terör yaşanırken Yüksekova'da sivil bir alanda cuma namazını kılmak isteyen halka güvenlik güçleri saldırdı. Bütün Genel Kurulun ve halkımızın dikkatine sunuyorum: Mescidi Aksa'ya yapılan saldırı, Mescidi Aksa'ya dönük engelleme ne kadar kabul edilemez ise Yüksekova'da Cuma Namazına yapılan saldırıyı da aynı şeklide kabul edilemez buluyoruz. 

Neve Şalom'a saldırı İsrail'in terör politikalarına cevap olamaz

Bu ülkenin yüzyıllardan beri yurttaşı olan ve Yahudilik inancına mensup vatandaşlarımızın ibadet yeri olan Neve Şalom Sinagogu'na saldırı da İsrail'in bu terör politikalarına bir cevap olamaz. Bir ibadetgâha saldırı bir başka ibadetgâha saldırıyla giderilemez. "

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.