Meclis’te Afrin tartışması: AKP’li vekil HDP’li Toğrul’un üzerine yürüdü, 3 vekil yaralandı

Meclis’te Afrin tartışması: AKP’li vekil HDP’li Toğrul’un üzerine yürüdü, 3 vekil yaralandı

Meclis Genel Kurulu’nda HDP’li vekil Mahmut Toğrul’un ‘Afrin’de etnik temizlik yapılıyor’ sözleri üzerine AKP’li vekil Leyla Şahin Usta, Toğrul’un üzerine yürüdü. Bunun üzerine HDP ve AKP’li vekiller arasındaki çıkan tartışmada 3 vekil yaralandı.

A+A-

Meclis Genel Kurulu’nda bu gece gerçekleşen teşvik torba tasarısının görüşmelerinde AKP Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın, HDP Diyarbakır Milletvekili Mahmut Toğrul’un üzerine yürümesinin ardından tartışma çıktı.

‘Afrin’de etnik temizlik yapılıyor’ diyen Toğrul’un üzerine yürüyen Usta, “Asker ülkesi için savaşıyor, sivil öldürülüyorsa onu sizin PKK’lılarınız yapıyor, bu kürsüden böyle bir şey söyleyemezsiniz, bu sözlerinizden ötürü sizi kınıyorum” dedi.

Büyüyen tartışma sonucu HDP’li Müslim Doğan ve Toğrul ile AKP’li İbrahim Aydemir aldıkları darbeler nedeniyle hafif şekilde yaralandı.

AKP’li vekilden kadınlara: ‘Adam olacaksınız’

Yaralanan vekiller Meclis’teki ilk yardım merkezine giderek tedavi oldu.

AKP’li Mehmet Uğur Dilipak, olaya tepki gösteren HDP Grup Başkanvekilleri Beştaş ve Filiz Kerestecioğlu’na “Adama olacaksınız” diye bağırdı.

Dilipak’ın cinsiyetçi sözlerine tepki gösteren Kerestecioğlu ise “Hayır adam değil kadın olacağız, siz de bu söyleme alışacaksınız” diye yanıt verdi.

Tartışma diğer vekillerin araya girmesi ile sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.