MEB: Kürtçe ve Aleviliğe ilişkin eksikliklerimizi tamamlayacağız

MEB: Kürtçe ve Aleviliğe ilişkin eksikliklerimizi tamamlayacağız

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kürtçe dil öğretimi için atanan öğretmen sayısı ve Aleviliğin ders kitaplarında yer almasıyla ilgili olarak, "Yetmez ama evet diyoruz, varsa eksiklikleri beraberce tamamlayalım" ifadesini kullandı.

A+A-

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kürtçe eğitimi hak olarak görürken bu konudaki öğretmen sayısı eksikliğinin giderilmesi için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

 

Kürtçeyle ilgili öğretmen ataması hakkında bilgi veren Bakan Yılmaz, Kurmanci dilinde 94, Zazaki dilinde 14 olmak üzere toplam 108 öğretmen bu alanda öğretmenlik yaptğını bildirdi.

 

Milletvekillerinin AİHM'in zorunlu din dersi kararlarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Yılmaz, bu konuda gereğini yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

 

Yılmaz AİHM’in kararına ilişkin şunları söyledi:

"Genelde —Alevi kardeşlerimizle de görüşme oldu- onlar din kültürü ve ahlak dersinin kaldırılmasını kesinlikle istemiyorlar. Anayasa çerçevesinde istedikleri husus şudur: 'Bizi olduğumuz gibi, doğru bir şekilde tanıtın. Evlatlarımız bizi bilsin. Yan yana yaşıyoruz ama dini, inancı ne, bilmiyor; dili nedir bilmiyoruz. Dolayısıyla bunun yanlış olduğunu, bunun eksik olduğunu biliyoruz. İnşallah, geçmişe kıyasla her alanda ister Kürt dilinin demokratikleşmesi ve eğitimde kullanılması ister Alevi toplumunun dediği gibi inancıyla ilgili temel çerçevenin çizilmesi konusunda… Benim birçok Alevi kardeşlerim ‘Dün yoktuk, dün inkâr ediliyorduk' diyorlar. Bugün var ama yetersiz. ‘Yetmez ama evet' diyoruz ya, işte biz de 'Varsa eksiklikleri beraberce tamamlayalım' diyoruz".

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.