McGurk, Rakka'da YPG'yi ziyaret etti

McGurk, Rakka'da YPG'yi ziyaret etti

Donald Trump'ın IŞİD'le Mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, Rakka'ya giderek YPG ve Rakka Sivil Meclisi yetkilileri ile görüştü. Görüşmede Rakka'nın yeniden inşası ve sivillerin durumunun yanı sıra YPG'ye yeni askeri yardım sözü verdi.

A+A-

Mcgurk, YPG yetkilileri ile yaptığı görüşmede, Rakka'nın yeniden inşası için destek sözü verdi.

YPG kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ABD'nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin komutanı Binbaşı James Jarrard ile bazı koalisyon güçleri yetkilileri bugün öğlen saatlerinde askeri bir helikopterle Rakka kentinde giderek Rakka Sivil Meclisi eşbaşkanı Halit Berkel ve yöneticileriyle görüştü.

Görüşmede Rakkalı sivillerin durumu ele alınırken, kentin IŞİD'den alınmasından sonrası onarımı da konuşuldu. McGurk'un Rakka Sivil Meclisi'ne siviller için ve kentin yeniden onarımı için yardımları artırma sözü verdiği öğrenildi.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Rakka Sivil Meclisi Eşbaşkanı Halit Berkel, ABD'nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ve koalisyon askerlerinin Rakka'yı ziyaret ettiklerini belirterek, şöyle konuştu "Bu ziyaret, Demokratik Suriye Güçleri'ne ve Rakka Sivil Meclisi'ne destek amaçlıdır. Brett McGurk ve koalisyon askerleriyle yarım saat süren bir toplantı yaptık. Toplantıda, Rakka'nın yeniden onarımı konuşuldu ve bu konuda söz verdiler. McGurk ve koalisyon askerleri aynı zamanda siviller için de yardım sözü verdiler. Toplantıda, önümüzdeki dönemde yapılacak projelere ve ilişkilerin daha da geliştirilmesine ilişkin konular konuşuldu."

'ASKERİ YARDIMLAR ARTIRILACAK' SÖZÜ

Mcgurk, daha sonra Rakka kenti yakınlarında YPG'nin komutanları ile Demokratik Suriye Güçleri'nin komutanları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Öte yandan, Mcgurk'un YPG ve DSG'ye yaptıkları askeri yardımlarının artırması konusunda da söz verdiği öğrenildi.

Mcgurk daha önce de birçok kez Suriye'nin kuzeyinde YPG ve PYD yetklilileri ile görüşmüştü, ancak Türkiye bu görüşmeleri tepkiyle karşılamıştı.

(Sputnik)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.