McGurk: Erbil-Bağdat görüşmelerini destekliyoruz

McGurk: Erbil-Bağdat görüşmelerini destekliyoruz

Başbakan Neçirvan Barzani, ABD Başkanı’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmeye Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani de katıldı.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ABD Başkanı’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrio Peak ve Bağdat Büyükeleçisi Douglas Silliman'ın yer aldığı heyeti makamında kabul etti. Görüşmeye Başbakan Yardımcısı

Qubad Talabani de katıldı.

Hükümet resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre; Kürdistan Bölgesi ve bölgedeki gelişmelerin yanı sıra, ikili ilişkiler ve Erbil - Bağdat arasındaki görüşmeler ele alındı.

Bağdat ile Erbil arasında başlayan görüşmelere ilişkin memnuniyetini dile getiren ABD heyeti, görüşmelerin devam etmesini umut ettiklerini dile getirdi.

Açıklamada ABD’li üst düzey heyet Erbil ile Bağdat arasında atılacak her türlü ciddi adımı desteklediğini kaydetti.  Kürdistan Bölgesi ile ABD arasındaki ikili  ilişkilerin devamını umut ettiklerini dile getiren ABD heyeti Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge Güçleri’ne yardımlarının süreceği sözünü verdi.

Görüşmede Başbakan Neçirvan Barzani ise ABD Başkanı’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Bertt McGurk’un geçtiğimiz dönemde IŞİD ile mücadelede oynadığı role dikkat çekerek, Bağdat ile Erbil arasında yaşanan sorunların çözümünde koalisyon güçlerinin rol üstlenmesini istedi.

Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi sorunlara da değinen Başbakan Neçirvan Barzani  “Herkesin çabası seçimin yapılması içindir” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.