Macron'dan Erdoğan'a: Ateşkes Efrin'i de kapsıyor

Macron'dan Erdoğan'a: Ateşkes Efrin'i de kapsıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda görüştü. Görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

A+A-

Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili Macron'a bilgi paylaşımında bulunan Erdoğan, 'Afrin'in terör unsurlarından temizlenmesinin sığınmacıların Suriye'ye geri dönüşlerini beraberinde getireceğini' belirtti.

AA'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayanarak geçtiği haberde iki liderin Suriye'deki son gelişmeleri ve ikili ilişkileri ele aldığı belirtildi.

Erdoğan, Macron'a, Afrin'in terör unsurlarından temizlenmesinin sığınmacıların Suriye'ye geri dönüşlerini beraberinde getireceğini, Afrin'deki operasyonda sivillerin zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

AA'ya göre Suriye'deki insani durumla ilgili BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edilen ateşkes çağrısına da değinen iki lider, ateşkes konusunda 'fikir birliği' sergiledi. Bu gelişmenin memnuniyet verici olduğunu belirten iki lider, başta Doğu Guta olmak üzere insani durumun iyileşmesi için ateşkesin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Görüşmede, Suriye'de siyasi çözüm için ortak çaba harcamanın önemine işaret edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.