Kuzey Kürdistan illerinde 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Kuzey Kürdistan illerinde 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

İşçi Sınıfının Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü 1 Mayıs Kuzey Kürdistan'da da coşkuyla kutlandı.

A+A-

Başta Diyarbakır, Antep, Malatya, Dersim, Elazığ, Adıyaman, Van, Erzincan, Kars, Hakkari, Mardin, Batman ve Urfa olmak üzere binlerce işçi ve emekçi 1 Mayıs’ta alanlara çıkarak, OHAL’e karşı mücadele çağrı yaptı. Savaşa karşı barış taleplerinin dile getirildiği alanlarda insanca yaşam ve iş güvencesi istenildi. Alanlarda, 24 Haziran seçimleri için de ortak mücadele çağrısı yapıldı.

 

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 1 Mayıs DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde İstasyon (5 Haziran) Meydanı’nda kutlandı. TGS, HDP, EMEP, CHP, ESP, ÖSP, PSK’nin yanı sıra binlerce işçi ve emekçi katıldı. 

 

 

 

Kutlama öncesi sabah erken saatlerden itibaren kutlamanın yapılacağı meydana çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Meydanın çevresinde ise yüzlerce polis konumlandırıldı. Miting alanına gelen yurttaşların polisler tarafından arandıktan sonra alana girişlerine izin verildi. Alanın girişlerine kurulan kontrol noktalarında yapılan üst araması sırasında yurttaşların üzerinden çıkan çakmak, madeni para gibi eşyalara el konuldu. Bazı yurttaşlar ise, GBT kontrolünden geçirildi. 

 

 

 

Yine Diyarbakır’da gazeteciler ilk defa Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) korteji ile yürüdü. Gazeteciler, “Özgür basın susturulamaz”, “Sansüre hayır” sloganları atarken, alanda bekleyen emekçiler gazetecilere alkış ve zılgıtlarla destek verdi.

DERSİM

Fotoğraf: Evrensel

 

Dersim’de 1 Mayıs kutlaması, Seyit Rıza meydanında yapıldı. Geçen yıla oranla katılımın yükseldiği kutlamaya KESK’e bağlı sendikalar, DİSK’e bağlı; Genel İş, Gıda İş’e üye Munzur Su İşçileri, Yol-İş, EMEP, HDP ve CHP’nin yanı sıra bini aşkın kişi katıldı. Yapılan konuşmalarda OHAL’in kaldırılması talebi öne çıkarken, seçimlerde birlikte mücadele vurgusu dile getirildi.

VAN

 

 

Van kent merkezinde DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde organize edilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mitingi, Musa Anter Barış Parkı’nda kutlandı.

BATMAN

 

 

Batman’daki emek örgütlerinin düzenlediği 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi, 16 Mayıs Şehir Stadyumu yanındaki meydanda kutlandı.

ANTEP

 

 

Antep'te KESK, DİSK, TMMOB, TÜRK İş’in düzenlediği 1 Mayıs mitingi Kırkayak Parkı’nda yapıldı. 

Kutlamaya bini aşkın kişi katıldı. Kutlamaya kadın ve gençlerin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.