Kuzey Kore’nin 'işgal provası'na cevap: ABD ve Güney Kore büyük çaplı askeri hazırlık yaptı

Kuzey Kore’nin 'işgal provası'na cevap: ABD ve Güney Kore büyük çaplı askeri hazırlık yaptı

.

A+A-

Kuzey Kore’nin ‘işgal provası’na karşı ABD ve Güney Kore askerleri bölgede tansiyonu yükseltecek büyük çaplı gerçek atışlı tatbikatlar başlattı.

Balistik füze denemeleriyle birçok ülkenin tepkisini çeken Kuzey Kore, ABD ve müttefiklerinin askeri hareketlerini izlemek için Haziran ayında bir casus uydu fırlatacağını bildirdi. Pyongyang yönetimi Japonya'yı fırlatma konusunda bilgilendirdi.

ABD’nin bölgede en yakın müttefiki olan Güney Kore, Kuzey Kore’yi bölgesel barışı tehdit etmekle suçlayarak fırlatmayı durdurma çağrısında bulundu.

İşgal Provası''na Cevap

Tansiyonun yükseldiği gelişmeler sonrasında Güney Kore ve ABD ordusunun, Kuzey Kore’nin ‘işgal provasına’ müsamaha göstermeyeceği belirtilerek, Kuzey Kore sınırı yakınlarında büyük çaplı gerçek mermilerle tatbikat başlattığı bildirildi.

DefenseNews’in haberine göre 2022'nin başından bu yana, Kuzey Kore 100'den fazla füze denemesi yaptı ve Nisan ortasında katı yakıtlı bir kıtalararası balistik füze ateşlemesi tekrar bölgede gerilimi tırmandırdı.

Uzmanlar Kuzey Kore’nin sık sık silah geliştirdiğini ve diplomaside ABD başta olmak üzere müttefiklerinden geri adım beklediğini belirtti.

"Birleşik imha ateş gücü tatbikatları" adı verilen ABD-Güney Kore atış tatbikatları en büyük hazırlık olarak nitelendirildi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı'na göre tatbikatlara Güney Kore ve ABD'den 2 bin 500 asker ve savaş uçakları, saldırı helikopterleri, insansız hava araçları, tanklar ve toplar gibi 610 silah sistemi katıldı.

Büyük tatbikat sonrası gözler Kuzey Kore’nin yapacağı hamleye çevrildi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.