Kürtler neyi anlamıyor

Kürtler neyi anlamıyor

Bedlis Helin

A+A-

Türkiye'de genel seçimlerle HDP’nin barajı aşmasının ardından sömürgeci TC, Kürtlerin legal siyasette parlementoya ulaşmalarının doğuracağı politik sonuçları, sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacağını dünya demokratik kamuoyunda da artık rahat takip edileceğinin sancılarını yaşamaya başlamış. Artık bunlar terörister, Kürt meselesi Türkiye'nin iç meselesidir argümanlarının para etmeyeceği bu yeni dönemin sömürgeci TC için yeni taktik ve stratejilere yönelmesini kaçınılmaz kılmıştır.

Süreç içinde devletin bütün kurumsal yapısının Kürtlere karşı yeniden yapılandırılması gerekliliği esas alınmıştır .

Tabi bu süreç çok iyi ve hesaplı bir politik çizgiyle uygulamaya koyulmuş gereken zamanı kazanmak içinde hem içte hemde dışta geçici çalışmalar başlatılmıştır .

Bunlar arasında en önemlisi çözüm süreci olmuştur. Böylece hem içte, hem dışta büyük destek gören sömürgeci TC, rahatlıkla istediği gibi devletin yeniden kurumsallaşmasında son noktayı anayasanın mecliste kabullenmesiyle koydu.

Tabi burda politik tutarlılık göstererek TC'nin başarılı olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Kürtler olarak politik bir yenilginin ızdırabını kabullenmek zor olsada gerçek budur.

Bunun ideolojik, politik ve jeopolitik nedenlerine girmiyorum, aslında bütün yapılanların Kürtlere karşı yapıldığı ve gene yapılanların Kürtlere sunularak bunda taraf olmaları sömürgeci TC tarafından isteniyor, hade evet mi? Hayır mı?

Kürtler kendilerine altın tabakta sunulan konjüktürel politik şartlardan yararlanıp kendi gündemlerini oluşturma yerine enerjilerini Türkiye eksenli Kürt karşıtı olan referanduma harcıyor evet mi? Hayır mı?

Devlet bizim devlet değil, anayasa bizim anayasa degil, neden biz bu işin içinde olalım, meşrutiyetlerini neden kabullenelim .


Kürt karşıtlığı esas alınmış olan yeni anayasada AKP ve MHP nin ortak paydaları Kürdistan gerçekliğinin maddi hayat bulmaması esastır . Şimdi Kürtlere karşı devleti yeniden reorganize edip bunu yeniden Kürtlere sunmak evet mi? Hayır mı?

Neden Kürtler kendi inkar ve infazlarını onaylasın veya bunu meşrulaştırsın. 90 yıllık sömürgeci TC’nin Kürt politikası ortadadır. Kürtler bütün bağlarını koparacak biz sizinle bu oyunda hiç bir şekilde yokuz deyip kendi oyunlarını oynamanın yollarını aramalıdır. Türklerle olduğun müddetçe kurtuluş yolları her zaman bir biçimde kapatılmıştır.

Altarntif bu anayasayı Kürdistan'da bütün boyutlarıyla deşifre edip, boykot eylemiyle sömürgeci TC ye cevap vermektir .

Türkiye'nin fark ettiği , KÜRDİSTAN 'nın GÜMBÜR , GÜMBÜR geldiğini , Kürtler hala duymuyor. Duymamakla kalmadıkları gibi sömürgeci TC’yi destekler pozisyonlarda politika yapıyorlar .
 

Bu sadece kuzey Kürtleriyle kalmayıp aynı zamanda güney Kürtlerinin ve hatta bir bölüm batı Kürtlerinin desteğinide alan sömürgeci TC sonuçta politik zaferini yeni başkanlık sistemi ile kürtler sayesinde kutlayacak.
Kürtler neyi anlamıyor?

2017.01.28-Stockholm

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.