Kürt iş adamı ABD'nin en iyisi

Kürt iş adamı ABD'nin en iyisi

İş dünyası dergisi Fast Company, Amerika’da ürettiği Chobani yoğurdu ile kısa sürede en çok satan yoğurt markası olan Kürd iş insanı Hamdi Ulukaya’yı 2016 yılının en iyi lideri seçti.

A+A-

 

İş dünyası dergisi Fast Company, Amerika’da ürettiği Chobani yoğurdu ile kısa sürede en çok satan yoğurt markası olan Kürd iş insanı Hamdi Ulukaya’yı 2016 yılının en iyi lideri seçti.

Fast Company, yayınladığı 2016’nın en iyi ve en kötü 10 liderlik hamlesi başlıklı listesinin en iyilerin yer aldığı 5 isimlik listenin başında Chobani’nin CEO’su Erzincan doğumlu Hamdi Ulukaya’ya yer verdi.

Listede Ulukaya dışında Barack ve Michelle Obama, Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser,  Melinda Gates ve Google yönetimi bulunuyor.

‘Hem çalışanlara hisse verdi hem boykota karşı geri adım atmadı’

Fast Company, Kürd  girişimci Ulukaya’ya en iyiler listesinin ilk sırasında yer verme gerekçesi olarak ise Chobani’nin hisselerini işçileri ile paylaşma kararını gösterdi.

Dergi, gerekçeyi “En akıllı liderler, çalışanlarının çıkarlarını kollayanlardır. Chobani’nin CEO’su Hamdi Ulukaya, çalışanlarına şirketten hisse verme planı sayesinde bu kategoriye tam oturduğunu ortaya koydu,” diye açıkladı.

Ulukaya’nın bununla da yetinmediğini belirten dergi, mültecilere iş olanağı yaratmasının kimileri tarafından hoş karşılanmadığını ve hatta markanın boykot edildiğini hatırlatarak şunları yazdı:

“Ulukaya geri adım atmadı ve boykotun ilan edilmesinden yalnızca birkaç gün sonra Fast Company’nin her yıl düzenlediği İnovasyon Festivali’nde ihtiyacı olanlara yardım etmeye devam edeceğini açıkladı.”

En iyiler ve en kötüler

2016’nın en iyi ve en kötü 10 liderlik hamlesini iki ayrı liste olarak yayınlayan Fast Company dergisinin Hamdi Ulukaya’nın başını çektiği “en iyi 5” listesi şöyle:

Hamdi Ulukaya, CEO, Chobani

Barack ve Michelle Obama, ABD Başkanı ve First Lady

Muriel Bowser, Washington, D.C. Belediye Başkanı

Melinda Gates, Bill ve Melinda Gates Vakfı

Google Yönetimi

Bu kategoride Apple CEO’su Tim Cook ve The Black Lives Matter adlı kampanyanın aktivistlerinden DeRay Mckesson ise onur mansiyonuna değer bulundu.

“En kötü 5” listesinde ise şu isimler yer aldı:

Wells Fargo, Banka

Peter Thiel, Milyarder iş adamı ve girişimci

Roger Ailes, Fox News Yönetim Kurulu Başkanı

Yahoo Yönetimi

Donald Trump, ABD seçilmiş Başkanı

En kötüler listesindeki ilk 5’in yanı sıra  “bahsetmeye değer” bulunan diğer iki isim de, medikal cihaz üreticisi Mylan ve Michigan Eyaleti yönetimi oldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.