Kürt gazeteciye bağımsızlık referandumu cezası

Kürt gazeteciye bağımsızlık referandumu cezası

Doğu Kürdistan’ın Saqiz kentinde Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumu için yapılan destek gösterilerine katılan Kürt gazeteci İran mahkemesince 74 kamçı ve 200 dolar para cezasına çarptırıldı.

A+A-

Doğu Kürdistan İnsan Hakları Örgütü Hengaw’ın haberine göre Doğu Kürdistanlı gazeteci Bextiyar Xoşnam (28), Kürdistan Bölgesi’nin 25 Eylül’de düzenlenen bağımsızlık referandumu sonrası kutlama gösterilerine katıldığı için yargılandı.

Bextiyar Xoşnam  Saqiz kentinde çıkarıldığı mahkeme tarafından 74 kamçı ve 800 bin tümen (yaklaşık 200 dolar) para cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz yılın 25 Eylül’ünde Kürdistan bölgesi’nin bağımsızlık referandumuna gitmesi diğer parçalardaki Kürtler tarafından coşku ile karşılanmıştı. Özellikle Doğu Kürdistanlı Kürtler referanduma büyük destek vermis referandumun sonuçlarının açıklanaması ile birçok Kürt kentinde halk sokaklara dökülerek Kürdistan bayrakları ile kutlama yapmıştı. İran güvenlik güçleri gösterilere katılan çok sayıda Kürt vatandaşı gözaltına almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.