Kürt Akademisyen Hifzullah Kutum Diyarbakır’da PAK’ı Ziyaret Etti

Kürt Akademisyen Hifzullah Kutum Diyarbakır’da PAK’ı Ziyaret Etti

.

A+A-

Kürt Akademisyen Hifzullah Kutum 30.11.2021 günü Diyarbakır’da PAK’ı ziyaret etti.

PAK Genel Başkan Yardımcıları Nurullah Timur ve Vahit Aba ile PAK PM’nin bazı üyeleri ve PAK Diyarbakır İl Teşkilatı Yöneticileri Kürt Akademisyen Hifzullah Kutum’u karşıladılar.

Hifzullah Kutum göstermiş oldukları dayanışmadan dolayı tüm PAK’lılara teşekkürlerini sundu ve ‘’Gerek üniversitedeki görevimden uzaklaştırıldığımda, gerekse gözaltı ve tutuklanmam sürecinde tüm PAK yönetici ve üyelerinin göstermiş oldukları dayanışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Milletperver güçlerin bu dayanışması bana güç vermekte, onurlandırmaktadır. Biz ancak birlikte olursak güçlü oluruz, başarırız’’.

PAK Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Timur da PAK’a yapmış olduğu bu ziyaretten dolayı Hifzullah Kutum’a teşekkür etti ve tüm PAK’lılar adına bir kez daha kendisini kutladı. Nurullah Timur ‘’ Göstermiş olduğunuz bu milletperver, yurtsever tutumunuzdan dolayı sizi kutluyor, teşekkür ediyoruz. Sizinle gurur duyuyoruz. Bugünden sonra da tüm gücümüzle yanınızdayız’’.

Kürt Akademisyen Hifzullah Kutum ile PAK heyetinin görüşmesi, sıcak milletperver duyguların paylaşıldığı dostane bir ortamda, verimli bir şekilde gerçekleşti. Görüşmede iki taraf da ilişki ve görüşmelerin devamı dileklerini dile getirdiler.

Kürt Akademisyen Hifzullah Kutum, 25.11.2021 günü de PAK Batman İl Teşkilatı’nı ziyaret ederek dayanışmalarından dolayı, PAK yönetici ve üyelerine teşekkür etmişti.

Elazığ Fırat Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü araştırma görevlisi Hifzullah Kutum eylül ayında Twitter hesabından, 1961 eylülünde başlayan Büyük Eylül Devrimi’nin 60’ıncı yıldönümünde, “Şoreşa Îlonê hemû Kurdan pîroz be, Bijî Kurdistan” (Eylül Devrimi tüm Kürtlere kutlu olsun. Yaşasın Kürdistan) paylaşımı yaptığı gerekçesiyle, önce Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kendisine soruşturma cezası verilerek görevden alınmış, ardından da 06.11.2021 akşamı 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Avukatların itirazları üzerine, Hifzullah Kutum serbest bırakıldı ama hakkında 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla açılan dava devam etmektedir.

30.11.2021

PAK(Kürdistan Özgürlük Partisi) Basın ve İletişim Bürosu

Tıklayınız: 'Kürdistan' paylaşımı yapan akademisyen tutuklandı

Tıklayınız: PAK: Sayın Hifzullah Kutum’un Tutuklanmasını Kınıyoruz

Tıklayınız: PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Sayın Hifzullah Kutum'un serbest bırakılması sevindiricidir

1-101.jpg2-112.jpg3-097.jpg4-092.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.