Kürdistanlı Hristiyanlar Noeli kutluyor

Kürdistanlı Hristiyanlar Noeli kutluyor

Kadim bir gelenek olan ve Hazreti İsa'nın doğum günü olarak Hristiyanlar tarafından 25 Aralık'ta kutlanan Noel'i Kürdistanlı Hristiyanlar da karşılıyor.

A+A-

Kuzey Kürdistan'ın önemli Mesîhî merkezlerinden biri olan Mardin'in, Artuklu ilçesindeki Kırklar Kilisesi'nde Noel Bayramı dolayısıyla ayin yapıldı.

Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz'ün yönettiği ayinde, Hazreti İsa'nın doğduğu mağarada bulunuşu ve ısıtılması, ateş yakılarak canlandırıldı.

Güney Kürdistan'da iki günlük resmi tatil ilan edilen Noel kutlamaları da çeşitli etkinliklerle gerçekleşirildi.

Süleymaniye'deki Maryusuf Kilisesi'nde Noel ayini gerçekleştirildi. Dün gece düzenlenen ayine kentteki Hrisityanların yanı sıra, Müslüman, Ezidi ve Zerdüştlerin temsilcisi de katıldı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Sayın Mesut Barzani de yayınladığı bir mesajla Hristiyanların kutsal Noel Bayramını kutladı.

Kürdistan’ın her zaman Hristiyanların ve diğer tüm dinlerin yeri olduğunu söyleyen Başkan Barzani, “Hiçbir güç ve şiddet eğilimli düşünce Kürdistan’daki birlikte yaşam kültürünü yok edemeyecektir” dedi.

Ayrımcılık ve şiddet düşüncesinin güvenlik için ciddi bir tehdit olduğunun altını çizen Başkan Barzani, Kürdistan’da teröre ve dinler arasında ayrımcılık yapmaya yer olmadığını belirtti.

Hristiyanların terör örgütü DAİŞ’in ardından Haşdi Şabi tehdidinden dolayı tekrar yerlerinden göç etmek durumunda kaldığını kaydeden Başkan Barzani, “Peşmerge kendi kanıyla Kürdistan’daki tüm farklılıkları korudu” ifadesini kullandı.

Öte yandan Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik de Hristiyanların kutsal Noel Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Özçelik mesajında "Kürdistan ve dünyadaki tüm Hristiyan aleminin Noel Bayramı'nı kutluyorum." dedi.   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.