“Kürdistan’ın bağımsızlığıyla Kürtlerin uluslararası arenada adı olacak”

“Kürdistan’ın bağımsızlığıyla Kürtlerin uluslararası arenada adı olacak”

IHD Batman Şubesi Başkanı Mehmet Bağatır: Kürdistan’ın bağımsızlığıyla Kürtlerin uluslararası arenada adı olacak

A+A-

Batman Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi Heyeti 05 Eylül Salı günü İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyeti karşılayan İHD Batman Şubesi Başkanı Mehmet Bağatır İHD olarak, ulusların kendi kaderini tayin hakkını, temel insan hakları kapsamında değerlendirdiklerini ve Kürtlerin ve Kürdistan’ın, bağımsızlık sonrası itibariyle uluslararası metinlerde adlarının geçeceği tarihi bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi.

Gerçekleşen ziyarette İnisiyatif Heyeti adına konuşan Heyet Sözcüsü Aydın Üneşi, bölgenin Kürdistanî kurumlarından biri olan İHD’ye gerçekleştirdikleri bu ziyaretin bağımsızlık referandumuna destek talebi amaçlı olmadıını zîra insanların yabancılara destek, yardım sunduğunu, bu ziyaretin daha çok bağımsızlık davasını sahiplenme ziyareti olduğunu belirtti.

Üneşi’nin ardından söz alan İHD Batman Şubesi Başkanı Mehmet Bağatır İnisiyatif’in üstlenmiş olduğu misyonu kutlu bulduklarını, 100 yılı aşkın süredir ezilen ve sömürülen Kürtlerin bir çok bedel ödediğini ve kurban verdiklerini fakat son birkaç yıldır çok ciddi fırsatlar elde ettiklerini ve bu fırsatlarla makus tarihlerini değiştirerek yeni bir tarih yazma fırsatı yakalamış olduklarını dile getirdi.

Bağatır sözlerin şöyle devam etti: ‘İHD olarak, bu kutsal topraklarda değil devlet, bir karış toprakta Kürtler ve Kürdistan adına dava olsa bu bizim davamızdır deriz. Destekliyoruz. Tarih yeniden yazılıyor.

Şimdiye kadar uluslararası metinlerde Kürtlerin ve Kürdistan’ın adı geçmiyordu. Halepçe Katliamında Birleşmiş Milletler’in raporunda katledilen Kürt’lerin adı geçmiyordu, ‘Irak vatandaşı’ydı adları. İnanıyoruz ki bağımızlık sonrası Birleşmiş Milletler’e müracaat itibariyle rtık Kürtlerin adı uluslararası metinlerde yer alacak. İHD olarak bağımsızlık referandumunu Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkı bağlamında ele alıyor, bunu en temel insan hakkı olarak görüyor ve destekliyoruz.’ 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.