Kürdistan'dan İngiltere'ye 'hak ihlalleri' cevabı: Gerçeği yansıtmıyor!

Kürdistan'dan İngiltere'ye 'hak ihlalleri' cevabı: Gerçeği yansıtmıyor!

Uluslararası Raporları Yanıtlama Ofisi Sorumlusu Dindar Zebari, İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın yayımladığı dünyada insan hakları ihlalleri raporu kapsamında Kürdistan’da hak ihllaleri yaşandığına dair ifadelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

A+A-

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı dünyada insan hakları ihlalleri raporunun Irak bölümünde Kürdistan’da düşünce özgürlüğü konusunda hak ihllalleri yaşandığını iddia etmişti

K24’e konuşan Kürdistan Bölgesi Uluslararası Raporları Yanıtlama Ofisi Sorumlusu Dindar Zebari, “Kürdistan’da basın ve düşünce özgürlüğü yasalarla korunuyor. İsteyen istediği düşünceyi dile getirmekte özgürdür” dedi.

Zebari, “Kürdistan’da 7 binden fazla gazeteci, 800’den fazla yayın var. Bu bölge için oldukça fazla bir oran. Bu bile Kürdistan’da düşünce özrgülüğünün seviyesinin göstergesidir” ifadelerini kullandı.

K24’e konuşan Kürdistan Gazeteciler Sendikası Sekreteri  Hendıren Ahmed ise, “Kürdistan’da düşünce ve basın özgürlüğü konusunda ‘herşey tamamdır’ demiyoruz elbette. Yaşanan sorunlar var ancak bu sorunlar yasalar çerçevesinde ve Gazeteciler Sendikası’nın gözetiminde çözülüyor” dedi.

Benzer raporların çok kez eksik bilgilerle hazırlandığını belirten Ahmed, “Sözkonusu raporlar çoğu kez eksik bilgilerle hazırlanıyor. Bilgi aldıkları şahısların gazeteci olup olmadıklarından emin değiliz. Yanlış bilgiler var raporlarda. Basın kurumlarından doğru bilgilerle hazırlanırsa biz de bu raporları destekleriz” şeklinde konuştu.

Kürdistan’da basın özgürlüğüyle ilgili yasa 2008 yılından hazırlandı.

Raporda sözkonusu yasanın uygulanmadığına dair eleştiriler vardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.