Kürdistan'da ekonomik krizde sona doğru: Yıl sonunda...

Kürdistan'da ekonomik krizde sona doğru: Yıl sonunda...

Ekonomi uzmanı Dr. Sebah Hoşnav, Kürdistan Hükümeti’nin yeniden yapılandırma kapsamında önüne koyduğu yol haritasının sonuç vermeye başladığını ve yılsonuna Kürdistan’da ekonomik krizin son bulacağını söyledi.

A+A-

Kdp.infoya konuşan Dr. Sebah Hoşnav, “Kürdistan ekonomisi çok zor bir süreçten geçti. Bağdat ve Erbil arasından varılan anlaşma sonucu memur maaşlarının bir kısmının yollanmasıyla durum şimdi daha iyi. Piyasalar hareketlendi, üretim süreci hızlandı” dedi.

Dr. Sebah Hoşnav, Kürdistan’ın Rus enerji devi Rosneft gibi büyük şirketlerle anlaşmasının ekonominin daha iyiye gitmesinde önemli rol oynayacağını belirtti.

Irak’ta yeni hükümetin kurulmasıyla Erbil-Bağdat ilişkilerinin daha iyiye doğru gideceğini belirten Hoşnav, “Ayrıca Kürdistan Hükümeti’nin yeniden yapılandırma kapsamında önüne koyduğu yol haritasına bağlı kalması yılsonuna kadar krizin aşılmasını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

NEÇİRVAN BARZANİ: ZORU ATLATTIK

Kürdistan Elektrik Bakanlığı’na bağlı Eğitim ve Geliştirme Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Başbakan Neçirvan Barzani de Kürdistan’ın zor günleri geride bıraktığını söylemişti.

Neçirvan Barzani, şu ifadeleri kullanmıştı:

“2014’ten beri Kürdistan Hükümeti’nin başına gelen bela ve sıkıntılar o kadar büyüktü ki gözlemciler, dostlar ve düşmanlar bile hükümetin buna dayanamayacağı görüşündeydi. Ancak Kürdistan halkının sabrı ve peşmergenin fedakarlığıyla hükümet bu zorluklara karşı dayanabildi. Geçmişteki olaylardan ders çıkararak adım adım zor günleri atlatıyoruz.”

(K24)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.